Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Finska Missionssällskapet vädjar om fred i Syrien

Finska Missionssällskapet

Finska Missionssällskapet vädjar om fred i Syrien

Pressmeddelande.
Publicerad: 14.10.2016 kl. 15:03
Utgivare: Finska Missionssällskapet

Finska Missionssällskapet uppmanar finländska beslutsfattare och internationella aktörer att göra allt som står i deras makt för fred i Syrien. Alla parter i konflikten måste omedelbart återuppta de politiska förhandlingarna och få till stånd ett avtal om eldupphör. 

Finska Missionssällskapet har drivit fredsarbete i Syrien sedan år 2013 genom projektet Syria Initiative, som stöder fredsaktörer i landet. Arbetet, som fokuserar på nätverksbyggande och fredsdialog på gräsrotsnivå, görs i nära samarbete med EU och FN. Projektet får stöd av utrikesministeriet.

Det mänskliga lidandet är enormt i Aleppo. Våld riktas hela tiden också mot civila i andra delar av landet. Konflikten i Syrien har pågått i sex år och drivit nästan hälften av landets 23 miljoner invånare på flykt. Minst 300 000 människor har förlorat sina liv. Mer än 13 miljoner människor är i behov av humanitärt bistånd. 

Många västerländska medborgarorganisationer och politiker har förslagit ett införande av en flygförbudszon över Aleppo. Detta skulle kräva övervakning genom en militär intervention. Ryssland har gett ett mycket tydligt uttalande om att de inte accepterar detta. Det hela skulle leda till ökat våld och flera civila offer. 

Läs mera (på finska)

Stöd Finska Missionssällskapets fredsarbete i olika länder:

IBAN FI3880001400161130
Meddelande: Fred

För mera information kontakta

Iiris Kivimäki, Finska Missionssällskapets kommunikationsdirektör, tfn 050 5826396

Bilagor

Finska Missionssällskapet verkar för mänskliga rättigheter och utrotar fattigdom i 30 länder, tillsammans med lokala samarbetskyrkor och partnerorganisationer. Finska Missionssällskapet grundades 1859 och är en internationell aktör inom Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Finska Missionssällskapet är utrikesministeriets partnerorganisation och en av de största finländska organisationerna inom utvecklingssamarbetet. www.finskamissionssällskapet.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs