Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Agilityn MM-pronssi matkaa Outi Harjun mukana Tampereelle

Suomen Agilityliitto ry

Agilityn MM-pronssi matkaa Outi Harjun mukana Tampereelle

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2014 klo 16:21
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

LEHDISTÖTIEDOTE
Julkaisuvapaa 14.9.2014

Tamperelainen Outi Harju ja viisivuotias kooikerhondje Olli ovat voittaneet henkilökohtaisen pronssimitalin Luxemburgin Coquessa järjestetyissä agilityn maailmanmestaruuskilpailuissa. Tampereen Seudun Koirakerho ry:n riveissä kilpaileva huippukoirakko nousi finaalin mitalitaistoon karsintakilpailun jälkeiseltä kahdeksannelta sijalta medi- eli keskikokoisten koirien luokassa. Suuren ja kovatasoisen kilpailun kulta meni Tsekin tasavaltaan ja hopeaa otti Itävallan koirakko.


Elokuussa Harju ja Olli voittivat jo Pohjoismaiden joukkuemestaruuden Roskildessä, Tanskassa yhdessä muun medijoukkueen kanssa. Olli on Suomen agility- ja hyppyvalio, mutta pari on noussut Suomen kärkikoirakkojen pariin todella nopeasti mm. Suomen Agilityliiton Top Team -valmennuksen kautta.

Luxemburgiin kokoontuneet maailman agilityhuiput 34 eri maasta ja viideltä eri mantereelta kilpailivat 11.-14.9. kolmessa eri säkä- eli kokoluokassa (mini, medi ja maksi) sekä henkilökohtaisista että joukkuemitaleista. Suomesta mukana oli 12 parin maajoukkue, joista neljä koirakkoa kilpaili kussakin kokoluokassa joukkuemestaruuksista ja kolme koirakkoa yksilömestaruuksista. Kaikki mestaruudet ratkaistiin kahden radan yhteistuloksen perusteella. Tamperelaisparin mitali on Suomen ensimmäinen henkilökohtainen mitali näistä kilpailuista, joukkuemitaleita ei tänä vuonna maahamme tullut.

Suomi on kansainvälisten arvokisamitalien saldon perusteella yksi maailman menestyneimmistä agilitymaista. Agility on ohjaajan ja koiran saumattomaan yhteistyöhön perustuva urheilulaji, joka on huipputasolla sekä fyysisesti että henkisesti haastavaa äärimmäisen nopean temponsa vuoksi. Suomessa agilityn MM-kilpailut on järjestetty kaksi kertaa, vuosina 2000 ja 2008.

Video finaaliradasta Suomen Agilityliiton YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/watch?v=sTgsKnVVABc

Valokuva lehdistön käyttöön, kuvaaja mainittava. Kuvaaja: Jukka Pätynen / Koirakuvat.
http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/press/agilityliitto/20140914_4MG_5842.jpg/_full.jpg

Lisätiedot ja haastattelut


Outi Harju
outi.k.harju@gmail.com
0400 843 768

Suomen Agilityliiton tiedotus

Marika Kelokari / Coque
marika.kelokari@agilityliitto.fi
044 782 1351

Milla Tuominen / Suomi
milla.tuominen@agilityliitto.fi
040 758 6936

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu lähes 13 000 harrastajaa. Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs