Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Yritysliikunnasta uusi kansanlaji

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Yritysliikunnasta uusi kansanlaji

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2013 klo 07:30
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Yritysliikunnan suosio on ollut vahvassa kasvussa, mutta heijastuuko talouden taantuma jo verovapaisiin henkilöstötukiinkin? Tähän ja muihin yritysliikuntaa koskeviin kysymyksiin vastaa toimitusjohtaja Jukka Seikkula, RJ-Kuntoiluseteli Oy.

Tyky-Kuntoseteleiden ja Tyky-Onlinen myyntilukujen perusteella olisi helppo sanoa, että ei heijastu. Toisaalta on mahdotonta arvioida, millaisia kasvulukuja esitettäisiin, jos Suomen taloudellinen tilanne olisi parempi. Yritysliikunta on kuitenkin uusi kansanlaji, sillä yritysten järjestämään liikuntaan osallistuu jo enemmän kansalaisia kuin urheiluseurojen.
– Henkilöstöstä välittämisen ilmapiiri on muuttunut 90-luvun alusta täydellisesti. Henkilökunnasta pidetään huolta ja  yrityksissä ymmärretään henkisen pääoman merkitys kilpailutekijänä, Jukka Seikkula sanoo.

– Henkilöstön hyvinvoinnin tukemisen tärkeyttä on tutkittu ja esitetty arvioita, millaisia konkreettisia hyötyjä työnantajat työkyvyn ylläpitoon panostamisella saavuttavat. Tokihan jo maalaisjärkikin sanoo, että hyvinvoiva henkilöstö on tuottavampi kuin huonosti voiva, lisää Seikkula.

Työnantaja voi järjestää liikunta- ja kulttuuriedun eri tavoin. Mitä asioita tukea miettivän henkilöstöpäättäjän tulisi ottaa huomioon?

Ensimmäiseksi kannattaa miettiä omia henkilöstöresursseja, mm. kuinka paljon edun järjestäminen saa tuottaa työnantajalle työtä. Esimerkiksi Tyky-Kuntoseteleiden tilaaminen ja jakaminen isollekin henkilöstölle on vaivatonta verrattuna suoralaskutussopimuksiin kuittausvihkoineen. Sähköisessä Tyky-Onlinessa etu toimitetaan työntekijälle napin painalluksella riippumatta tämän sijainnista. Perinteisen setelin ja sähköisen maksutavan on molempien oltava työnantajaa helpottavia edun järjestämistapoja.

Budjetointi on helppoa. Se ei ylity, kun tilaussumma päätetään etukäteen eikä enempää jaeta, ellei myöhemmin toisin päätetä.Tärkeää on myös päättää, mitä halutaan tukea. Valtaosa asiakkaistamme tilaa liikunnan ja kulttuurin yhdistelmämaksuvälineitämme, perinteistä tai sähköistä.

Seteleissähän on täysin suvereeni valinnan mahdollisuus: lähes 6000 käyttökohdetta ympäri Suomen, joten koko henkilöstö sijainnista ja lajimieltymyksistä riippumatta voi nauttia työnantajan suomasta edusta.
Seteleiden etu on, että maksat vain todellisesta kustannuksesta. RJ-Kuntoiluseteli Oy myy setelit yritykselle nimellishintaan, eli 4 euron seteli maksaa 4 euroa eikä päälle lisätä prosentteja. Sähköisessä Tyky-Onlinessa on mahdollisuus jopa käytönmukaiseen jälkilaskutukseen, selvittää Seikkula.

Sähköisyys on monien huulilla ja mainitsit teidänkin tuoteportfoliosta sellaisen löytyvän. Miten vastasitte kysyntään?
Vuosien kehityksen tuloksena lanseerasimme markkinoiden turvallisimman maksuvälineen Tyky-Onlinen 2011.


Miksi juuri turvallisuus sai erityishuomiota?
Sähköisissä maksutavoissa oli tuolloin ja on vieläkin juuri turvallisuuden suhteen toivomisen varaa. Halusimme luoda sähköisen maksutavan, joka on aukoton ja jota ei voi väärinkäyttää. Seteleissähän ei samaa ongelmaa ole, sillä ne on nimetty ja sarjanumeroin kohdennettu. Kassa voi tarkastaa, onko maksajan henkilöllisyyspapereissa sama nimi kuin setelissä. Sähköisissä tämä kontrolli ei toteutunut riittävästi.

Tyky-Online on älyseteli, kuva, joka luetaan käyttökohteen kassalla. Kassahenkilö näkee maksajan tiedot ja valokuvan eikä väärinkäyttöön ole mahdollisuutta.

Ikävä kyllä väärinkäyttöä sähköisissä esiintyy, sillä markkinoilla on maksutapoja, joiden käyttö ei ole valvottavissa. Sähköisilläkin maksutavoilla saisi maksaa vain verottajan hyväksymiä harrasteita, ei esimerkiksi oheistuotteita kuten juomia. Viimeksi tänään tuli Tyky-Online -käyttökohteelta kiitosta siitä, että vihdoinkin on löytynyt aukoton ja helppo maksutapa, päättää Seikkula. 

Yhteydenotot: http://bit.ly/1eqLtXG

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs