Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Yrityskeskus Datariina täyttää 10 vuotta

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Yrityskeskus Datariina täyttää 10 vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2014 klo 13:24
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorin – silloisen Kotkan–Haminan seudun Portti Oy:n ICT-toimialan kehittämistyön tuloksena Kotkansaarella, osoitteessa Heikinkatu 7, sijaitsevasta entisestä Kotkan tyttölyseosta ja myöhemmin Katariinan koulusta syntyi digitaalisen liiketoiminnan keskus Datariina vuonna 2004. Talon avajaisia vietettiin 10 vuotta sitten, 22.10.2004.

Datariinassa toimii tällä hetkellä yli 20 yritystä, toimialoinaan mm. teknologia, logistiikka, konsultointi, terveys ja pelisuunnittelu.

Datariinan historia – kuinka ”Tipulasta” tuli Datariina

Datariina on entinen Kotkan tyttölyseo, Tipulanakin kansan keskuudessa tunnettu. Tyttölyseo toimi rakennuksessa vuodesta 1937 vuoteen 1975, jonka jälkeen opetustyö talossa peruskoulun yläastelaisille ja lukiolaisille jatkui Katariinan koulun nimissä.

1990-luvun puolenvälin jälkeen koulun käytävät hiljenivät hetkeksi. Rakennus toimi välillä ns. evakkokouluna muita kouluja remontoitaessa ja musiikkipedagogisena keskuksena. ”Tipulan” uusi elämä alkoi kun Cursor – silloinen Kotkan–Haminan seudun Portti Oy – osti sen Kotkan kaupungilta miljoonan euron kauppahinnalla vuonna 2003.

Cursor aloitti Katariinan koulun remontoinnin vuonna 2003 ja Datariinan avajaisia vietettiin 22.10.2004. Muutoksen pääsuunnittelijana toimi arkkitehti Mirja Tommila Laitila Arkkitehdit Oy:stä. Uusi nimi Datariina juonnettiin talon kouluhistoriasta sekä uudesta tulevaisuudesta digitaalisen liiketoiminnan keskuksena.

Rakennuksen historia alkaa 1930-luvulta. Vanhimman, Kymenlaaksonkadun suuntaisen osan rakennuksesta suunnitteli arkkitehti Georg Wikström vuosina 1931–1932. Valtion rahapulan takia talo valmistui kuitenkin vasta 1937. Uudempi, Heikinkadun suuntainen matalampi osa rakennuksesta on arkkitehti V.J. Myyrinmaan suunnittelema, ja se valmistui 1956.

Jatkoa laajentuminen sai kun uuden laajennusosan rakentaminen käynnistyi lokakuun alussa 2007 ja valmistui loppusyksystä 2008. Myös uusi laajennus on edellisen muutoksen toteuttaneen Laitila Arkkitehdit Oy:n käsialaa. Laajennusosan myötä Datariinan pinta-ala kasvoi noin 2 600 m2:llä, josta toimistotiloja on noin 1 600 m2.  Laajennukseen valmistui toimistotilojen lisäksi noin 80 hengen seminaaritila, erikokoisia kokoustiloja ja saunatilat, jotka ovat vuokrattavissa myös Datariinan ulkopuolisille yrityksille sekä yksityisille henkilöille.

Median edustajat ovat myös tervetulleita Datariinan toimijoille merkkipäivän kunniaksi järjestettävään kahvitilaisuuteen ke 22.10.2014 klo 13–16 välisenä aikana. Tilaisuus järjestetään Datariinan pääaulassa, os. Heikinkatu 7, Kotka.

Lisätietoja:

Kati Kolari, kiinteistöpäällikkö, Cursor Oy

puh. 040 190 2504, kati.kolari@cursor.fi

Liitteenä tiedote pdf-muodossa, jossa mukana kuvia Datariinan rakennusvaiheista vuodelta 2003 ja 2004.

Jpg-liitteessä kuva Datariinasta nykyisessä ulkoasussaan, kuva: Tuuli Koivisto

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs