Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Yrittäjän päivä 5.9. Jyväskylän oppilaitokset luovat yhteistä yrittäjyyskulttuuria

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Yrittäjän päivä 5.9. Jyväskylän oppilaitokset luovat yhteistä yrittäjyyskulttuuria

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2014 klo 13:28
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

”Yrittäjän päivään kuuluu vastuu, mutta myös vapaus”

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto ovat sitoutuneet yhteiseen yrittäjyysstrategiaan. Tavoitteena on synnyttää entistä yrittäjyysmyönteisempiä oppilaitoksia, tehdä yhteistyötä ja mikä tärkeintä: luoda vuoteen 2018 mennessä Keski-Suomeen 800 uutta yritystä ja 2000 uutta työpaikkaa.  Yhteisten opintojen myötä luodaan uusia verkostoja oppilaitosrajojen yli, pureskellaan liikeideoita ja tehdään projekteja monitieteellisissä tiimeissä.  

Yhteistyötä on käynnistelty jo muutama vuosi ja konkreettisia tuloksia on nähtävissä. Esimerkkeinä mainittakoon, että yliopiston opiskelijat voivat osallistua JAMKin tarjoamalle Esihautomo-opintojaksolle ja kesällä 2014 AMK-opiskelijat  osallistuivat yliopiston monitieteisen työelämäprojektin kurssille.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymällä on vakiintunut yrittäjyyskoulumalli, jossa on mahdollista mm. perustaa oma harjoitusyritys NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelman kautta, ohjelmia on myös korkea-asteella. Oppilaitosten välistä yhteistyötä on tehty esimerkiksi koulutuskuntayhtymän lukiokoulutuksen yrittäjyysopinnoissa järjestämällä yhteisiä työpajoja  JAMKin opiskelijoiden ja opettajien kanssa. Lisäksi Jyväskylän koulutuskuntayhtymän koordinoima alueellinen YES-keskus tarjoaa yrittäjyyskasvatuksen palveluja Keski-Suomen kaikkien kouluasteiden opettajille. Tarjolla on ollut myös liikeideakilpailuja,  erilaisia Matchmaking-tapahtumia ja Yrittäjän ABC-koulutuksia.

Perjantaina 5.9. vietetään valtakunnallista Yrittäjän päivää. Yrittäjyys näkyy tulevina viikkoina monin eri tavoin mm. JAMKin, JYU:n ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän sosiaalisen median kanavissa. Oppilaitokset ovat koostaneet yhteistyössä tuoreita videokatsauksia, joissa kuvataan yrittäjien arkea  ja sitä, millaista tukea oppilaitos on heille tarjonnut. Videoissa korostuu nuorten  tyytyväisyys siihen, että saa itse tehdä omat päätöksensä ja rakentaa aikataulunsa, vastuuta unohtamatta.  Oppilaitoksesta on saatu käytännön vinkkejä ja myös henkilökohtausta sparrausta ja ulkopuolisten ideoita asioiden eteenpäin viemiseen -sekä hieman kevennystä yrittäjyyden alkumetreille. 

– Yrittäjän päivä on varmasti hyvä päivä, mutta minulle se on myös normaali  työpäivä. Herään varmasti samalla fiiliksellä kuin joka aamu, eli kuin pikkupoika jouluna. Tänään mä pääsen tekemän duunia! Yrittäjänä saan päättää,  kuinka täysi tai tyhjä kalenterini on, mutta myös kannan sen kaiken vastuun itse, JAMKista restonomiksi valmistunut, Suomen erikoistoimitilapalveluiden yrittäjä Mikko Myllymäki pohtii yrittäjyyttä.

Katso Myllymäen ja muiden yrittäjien tarinat täältä:


http://moniviestin.jamk.fi/ohjelmat/tapahtumat-1/yrittajan-paiva

Videot ovat vapaasti toimitusten käytettävissä.

Videot löytyvät 5.9. alkaen myös täältä: http://keski-suomi.yes-keskus.fi/


Lisätietoja:
Pekka Jääskö, liiketoimintajohtaja, 040 566 7856, pekka.jaasko@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Joel Takala, projektipäällikkö, 040 8054398, joel.m.takala@jyu.fi, Jyväskylän yliopisto
Niina Helin, koulutussuunnittelija, 040 341 5850, niina.helin@jao.fi, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs