Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Uutuuskirja: Uudistuminen ei tapahdu uuvuttamalla vaan innostamalla

Innotiimi Oy

Uutuuskirja: Uudistuminen ei tapahdu uuvuttamalla vaan innostamalla

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2016 klo 09:00
Julkaisija: Innotiimi Oy

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu -kirja antaa eväitä kokonaisvaltaisen muutoksen johtamiseen ja toteutukseen. Kirjan ytimessä ovat muutos ja ihmiset, sillä syvämuutos perustuu aina vuoropuheluun. Vain ottamalla keskeiset sidosryhmät mukaan muutokseen varmistetaan yksilön, ryhmän ja koko organisaation oppiminen. Oppiminen puolestaan mahdollistaa tuloksellisen, uuden toimintakulttuurin rakentumisen.

Kirjan ovat kirjoittaneet kokeneet Innotiimin muutososaajat Kai Laamanen, Teijo Räsänen ja Anssi Juutilainen. Kirjoittajien mukaan suomalaisyrityksissä on strategista muutososaamista eli johtajat tietävät, mitä pitäisi muuttaa. Haasteena on kuitenkin se, että ihmisten sitouttaminen ja aktivointi jäävät liian vähälle huomiolle. Tämä estää muutoksen käytännön toteutumisen parhaalla mahdollisella tavalla.

Kirja tarjoaa kahdeksan näkökulmaa kasvuun ja uudistumiseen. Tärkeitä näkökulmia muutokseen ovat muun muassa:

- Kasvua tukevien kyvykkyysstrategioiden luonti ja muutoksen aloittaminen
- Ihmisten innostus, motivaatio ja sitoutuminen sekä toiminta ryhmissä
- Kolme erilaista tapaa ohjata muutosprosessia
- Muutosta tukevan sosiaalisen arkkitehtuurin rakentaminen
- Johtajan toiminta muutoksessa ja fasilitointi

Kirja erottuu muista muutosjohtamisen kirjoista siten, että kirjoittajat pysäyttävät lukijan aika ajoin miettimään kirjan teemoja hänen omien kokemustensa valossa. Myös kirjan itsearviointikysymykset auttavat tarkastelemaan omaa uudistumisprosessia. Itsearvioinnin avulla lukija voi hahmottaa, millä tavalla toimiminen eri tilanteissa joko edistää tai estää uudistumista.

– Suomen menestystekijä on korkea osaaminen. Huippumenestyvää organisaatiota johdetaan siten, että tämä menestystekijä osataan hyödyntää. Mutta miten innostaa ihmisiä jatkuvasti innovoimaan parempia tuotteita ja palveluita sekä toimimaan tehokkaammin? Emme enää elä maailmassa, jossa johto käskee ja alaiset tottelevat. Tottelevaisuudella saamme aikaan passiivisuutta. Innostuksella ja innostamalla voimme luoda jotain uutta, toteaa Teijo Räsänen.

Globaalissa maailmassa yksi hyvä tuote ei enää riitä, sillä kilpailijat menevät takavasemmalta nopeasti ohi. Siksi uudistamisen täytyy olla jatkuvaa. Käytännössä se tarkoittaa laadun, asiakaspalvelun, uusien tuotteiden ja palveluiden, tuottavuuden ja kilpailukyvyn kehittämistä koko ajan. Jatkuva kehittäminen voi olla huonosti toteutettuna uuvuttavaa.

– Meillä ei ole varaa työpahoinvoinnista aiheutuvien 25 miljardin euron vuosikustannuksiin. Jotta ihmiset jaksavat nykypäivän kiivaassa muutosrytmissä, tarvitsemme parempaa muutosjohtamisen osaamista. On tärkeää vahvistaa henkilöstön voimavaroja, tukea oppimista ja kasvua, sekä ottaa ihmiset mukaan muutokseen ja kehittämiseen. Tämä ei kuitenkaan onnistu ilman hyvin suunniteltua muutosprosessia ja hyviä työkaluja arjen tilanteisiin, toteaa Anssi Juutilainen.

Organisaatio, joka kykenee muutoksiin, lyö kilpailijat oppimalla nopeammin yhdessä.

– Ilman arjen toiminnan muuttumista ei synny pysyviä, parempia tuloksia. Uusi toimintatapa edellyttää uusien kyvykkyyksien luontia. Ainoa pysyvä kilpailuetu on kyky kehittää, oppia ja innovoida nopeammin kuin kilpailijat. Muutosilmiöiden ymmärtäminen ja hallinta avaavat organisaatiolle mahdollisuuden huippumenestykseen, sanoo Kai Laamanen

Lisätietoja:

Kai Laamanen, puh. 0400 815054
Teijo Räsänen, puh. 0500 672 173
Anssi Juutilainen, puh. 0400 489 596

Arvostelukappalepyynnöt:
Teknologiainfo Teknova Oy, Kristiina Kaski, puh. 040 749 0619, kristiina.kaski@teknologiateollisuus.fi

FAKTAT KIRJASTA

Kai Laamanen – Teijo Räsänen – Anssi Juutilainen: Innostava uudistuminen – kestävä kasvu
Kannen kuvitus ja piirroskuvat: Minttu Harju
Ulkoasu ja taitto: Graafinen muotoilu M-L Muukka
Kustantaja: Teknologiainfo Teknova Oy
Sivumäärä 355 sivua, 170 x 245 mm, liimasidottu
Hinta 65 €

Tilaukset: www.teknologiainfo.net ja kirjakaupat

Kirjan ovat kirjoittaneet:

Tekn.lis. Kai Laamanen

Aloitti työuransa Outokumpu Oy:ssä markkinoinnin, tuotannon, tuotekehityksen ja liiketoiminnan kehittämisen piirissä. Siirtyi konsultiksi Innotiimiin 1992. Vuosien saatossa hän on kirjoittanut 13 kirjaa kehittämisen eri osa-alueilta.

Laamanen on innostunut auttamaan organisaatioita löytämään ainulaatuisen tavan hyödyntää organisaation osaamista. Organisaatioon toiminnan pitäisi luoda arvoa asiakkaalle. Arvon luonti on jatkuvassa muutoksessa liittyen mm. tehokkuuteen, kansainvälisyyteen, asiakassuhteisiin, palveluihin ja digitalisaatioon. Ainoa pysyvä kilpailuetu on kyky oppia ja kehittää organisaation toimintaa nopeammin kuin kilpailijat.

KM Teijo Räsänen

30 vuoden kokemus julkisen ja yksityisen sektorin yhteistoiminnallisesta kehittämisestä sekä virkamiehenä että konsulttina. Asiakkaina ovat olleet muun muassa suuret ja keskisuuret kaupungit, esimerkiksi teknisen toimen, nuoriso-, koulutus- ja sosiaalipalvelujen toimialat, kunnallinen työmarkkinalaitos ja kuntayhtymät. Tällä hetkellä Räsänen vetää myös Euroopan parhaaseen ja tuloksellisimpaan työelämään 2020 tähtäävää asiantuntijoiden kehittämispoolia kunta-alalla.

Räsästä innostaa vuoropuhelussa rakennettu ihmisen näköinen ja kokonainen organisaatiokulttuurin muutos. Hänen ydinosaamistaan on organisaatioiden kehittämistarpeiden määrittely ja muutosprosessit ihmistä kunnioittavalla, osallistavalla tavalla.

LitK, HumK Anssi Juutilainen

Oma, yli 10 -vuotinen huippu-urheilu- ja valmentajaura antoi erinomaisen eväsarkun kehittämiseen ja valmentamiseen. Sen jälkeen hän on toiminut reilut 20 vuotta Innotiimin konsulttina.

Juutilainen saa energiaa muutosprosessien jäsentämisestä niin, että niistä saadaan konkreettisia kehityshankkeita tavoitteineen ja toimenpiteineen. Ja siitä, että hankkeet saadaan vietyä onnistuneesti maaliin. Kun ihmiset oivaltavat uudistamisen tärkeyden ja löytävät ”oman jutun”, syntyy oppimista, kehittymistä ja tuloksia.

Liitetiedostot

Innotiimi Oy on kansainvälinen muutososaaja, joka kulkee asiakasyritystensä rinnalla ja auttaa niitä viemään muutokset läpi kestävästi, nopeasti ja tuloksellisesti. Innotiimi on keskittynyt johtamisen, innovatiivisuuden ja uudistamiskyvykkyyden parantamiseen. Innotiimi on osa ICG-ryhmää, johon kuuluu yhteensä 130 muutosjohtamisen ammattilaista 11 Euroopan maassa. www.innotiimi-icg.com www.innotiimidigitalservices.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs