Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Urapolku tarjoaa yritykselle ja työntekijälle näkymän tulevaisuuteen

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Urapolku tarjoaa yritykselle ja työntekijälle näkymän tulevaisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 25.04.2014 klo 08:00
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Suomessa on aloja, jotka kamppailevat jo nyt työvoimapulan kourissa. Edupolin näkemyksen mukaan ratkaisu löytyy strategisesta henkilöstösuunnitelmasta, joka huomioi yrityksen tavoitteiden lisäksi myös työntekijän tavoitteet. Avainsana on urapolku.

Työvoimapulasta on Suomessa puhuttu jo pitkään, mutta näyttää siltä, että se on nyt alkanut joillain aloilla toden teolla konkretisoitua. Ilmiö selittyy osin sillä, että nuoria ei tule tarpeeksi työmarkkinoille ja iäkkäämpiä poistuu sieltä liian runsaasti. Se ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä työnantajatkin voisivat edistää työllistymistä ja toimialojen vetovoimatekijöitä omilla toimenpiteillään, Edupolin asiakkuusjohtaja Mikko Kivekäs painottaa.

Nuori kaipaa näkymiä

Kivekäs haastaa yritykset pohtimaan kysynnän ja tarjonnan lakia. – En osta oletusta, jonka mukaan nuoret haluavat sitoutua ainoastaan pätkätöihin, eikä heitä kiinnosta urasuunnittelu. Pikemminkin olen sitä mieltä, että työelämän tarjonta ohjaa nuorten asenteita. Jos tarjolla on pelkkiä pätkätöitä ja näköalattomuutta, siihen on pakko sopeutua. Nuoret arvostavat vakituista työsuhdetta ja ovat valmiita sitoutumaan, jos työnantaja osoittaa olevansa sitoutunut heihin. Nuorista tilastoissa olevista työttömistäkin 60 % on todellisuudessa opiskelijoita, joten eikö se jo kerro siitä, että nuoret katsovat tulevaisuuteen ja suunnittelevat omaa urapolkuaan – tosin opiskelujen avulla?

Urapolku on kaari

Kivekkään mukaan viisas yritys ennakoi jo nyt tulevaa – tai nykyistä – työvoimapulaa.

– Vahvoilla ovat sellaiset yritykset, joilla on fiksu henkilöstöstrategia: sellainen, jossa yrityksen tavoitteisiin yhdistyvät myös työntekijän uratavoitteet eli urapolku.

Urapolku pitäisi Kivekkään mukaan nähdä yrityksessä kaarena, jossa koulutus on tärkeässä roolissa. – Urapolun tulisi sisältää peruskoulutuksen lisäksi etenemismahdollisuudet työpaikan sisällä. Se tarkoittaa, että työntekijälle rakennetaan usean vuoden urapolkusuunnitelma, jonka aikana hän pätevöityy lisää, ja jonka myötä työnkuva muuttuu ja monipuolistuu. Se sitouttaa ja motivoi työntekijää. Samalla yritys saa pidettyä kiinni työntekijöistä, jotka tukevat pitkän tähtäimen tavoitteita.

Kivekäs heittää ilmaan myös toisenlaisen mallin. – Kaikki yritykset eivät pysty tarjoamaan työntekijöille kokoaikaista työtä, jolloin yritykset voisivat muodostaa poolin. Näin työntekijälle voidaan tarjota lyhytaikaisia töitä ympäri vuoden eri yrityksissä.

Edupoli on kumppani ja rekrytointikanava

Edellinen esimerkki osoittaa, että Edupolilla on valmiutta suunnitella yritysten kanssa luovasti erilaisia koulutus- ja työllistämisratkaisuja. – Olemme hyvä kumppani, sillä voimme tarjota räätälöityjä ratkaisuja ja toimia myös rekrytointikanavana. Tarjolla on perustutkintoja työn ohessa, oppisopimuskoulutusta tai yritys voi olla alusta lähtien mukana koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Työntekijä puolestaan saa tehokasta täsmäkoulutusta hänet työllistävälle alalle. Opimme peruskoulutuksen aikana tuntemaan opiskelijamme, joten kauttamme on turvallista palkata tulevaisuuden tekijöitä ja säästää näin rekrytointiprosessiin kuluvaa aikaa ja rahaa. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että opiskelijamme työllistyvät ja pääsevät uralla eteenpäin. Teksti: Mia Heiskanen

Lisätietoa artikkelista ja yhteydenotot: http://bit.ly/1l8el8s
Julkaisija: Editori.fi

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs