Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Työjärjestelyt tehoavat teknologiateollisuudessa: Iäkkäimpien ei tarvitse kiivetä kaikkein korkeimmalle

Teknologiateollisuus ry

Työjärjestelyt tehoavat teknologiateollisuudessa: Iäkkäimpien ei tarvitse kiivetä kaikkein korkeimmalle

Tiedote.
Julkaistu: 03.04.2013 klo 07:00
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Yksilön tilanne on mahdollista ottaa huomioon useimmissa työtehtävissä aiempaa paremmin. Tämä ei koske ainoastaan toimihenkilöitä, vaan järjestelyt voidaan ottaa rohkeammin esiin myös työtehtävissä. Työpanos voi olla yhtä suuri, vaikkakin yksilön näkökulmasta mukautettu. ”Työn tulee mukautua ihmisen voimavaroihin sen sijaan että ihminen mukautuu työn vaatimuksiin” toteaa työhyvinvoinnin johtava asiantuntija Juhani Ilmarinen Hyvä työ – Pidempi työura –hankkeen asiantuntijaryhmästä.

Viekö kiire pohjan työpaikkojen kehittämiseltä

Työn pirstaleisuus ja kiire puhuttavat teknologiateollisuuden työhyvinvointihankkeen järjestämässä Hyvän työn seminaarissa Helsingissä. Toiminnan kehittäminen lähtee hyvästä yhteistyöstä, joka on ollut yhtenä tavoitteena Hyvä työ – Pidempi työura –hankkeessa. Yhdessä tekemällä voidaan vaikuttaa myös tuottavuuden lisäämiseen muun muassa työn sujuvuutta parantamalla. Yhteistyön lisäksi kiireen hallinnassa tarvitaan myös sisäistä johtajuutta. ”Kiire ei saa olla syy siihen että tärkeät asiat jäävät tekemättä” painottaa teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen.

Näihin asioihin ottavat työhyvinvointipaneelissa kantaa hankkeessa mukana olevien liittojen johtajat sekä emeritus professori Juhani Ilmarinen.

Työmotivaatio ja työhön sitoutuminen ovat lisääntyneet hankkeen aikana

Asenteisiin ja motivaatioon on haastavaa vaikuttaa suoraan, joten tuloksia saadaan kun toimenpiteitä toteutetaan työn muilla osa-alueilla. Hyvä työ – Pidempi työura –hankkeessa tasa-arvon tunnetta on lisätty toimintatapoja yhdenmukaistamalla sekä vuorovaikutusta ja esimiehen palautetta lisäämällä. Kehitystä on hankkeen mittaustulosten mukaan tapahtunut henkilöstöryhmistä erityisesti työntekijöillä ja ikäryhmistä alle 35-vuotiailla. ”Tämä on rohkaiseva tieto joka motivoi jatkamaan hanketta” sanoo Metallityöväen Liiton puheenjohtaja Riku Aalto.

Hyvän työn kiertue järjestään huhtikuussa Helsingin lisäksi Joensuussa, Oulussa ja Tampereella. Jokaisella paikkakunnalla paikallinen yritys kertoo työhyvinvointia lisäävästä toiminnastaan.  Kolmivuotisessa hankkeessa on mukana jo lähes 60 teknologiateollisuuden yritystä. Projektipäällikkö Tiina Hartikaisen mukaan hankkeen tavoitteena on edistää työhyvinvointia, pidentää työuria ja saada aikaan yhdessä tekemistä yrityksissä. Yhteismitalliset työkalut tekevät tuloksista vertailukelpoisia. Hyvä työ -hankkeessa tekevät yhteistyötä Teknologiateollisuus ry, Metallityöväen Liitto ry, Ammattiliitto Pro ry, Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, Uusi Insinööriliitto UIL ry

 

Lisätiedot www.tyohyvinvointi.info

Lisätietoja:Tiina Hartikainen
Hyvä työ – Pidempi työura –hanke, projektipäällikkö Teknologiateollisuus ry
puh. 050 586 2879, tiina.hartikainen@teknologiateollisuus.fi

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Toimialalla tehdään 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala vastaa 60 % Suomen koko viennistä, ja liikevaihdosta yli 70 % kertyy globaaleilta markkinoilta. Teknologiateollisuus ry:n runsaat 1 600 jäsenyritystä edustavat lähes 90 % Suomen koko teknologiateollisuudesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs