Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Turussa loikataan Euroopan Unionin Koodiviikkoon 100 lukiolaisen voimin

Nuori Yrittäjyys ry

Turussa loikataan Euroopan Unionin Koodiviikkoon 100 lukiolaisen voimin

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2015 klo 17:21
Julkaisija: Nuori Yrittäjyys ry

Euroopan Unioni järjestää Koodiviikon 10.–18. lokakuuta, jonka tavoitteena on edistää tietoisuutta koodauksesta ja sen vaikutuksesta yhteiskuntaan, ihmisiin ja liiketoimintaan. Turussa Microsoft ja Nuori Yrittäjyys ry kannustavat nuoria innostumaan ohjelmoinnista antamalla nuorille haasteen, jota ratkotaan 24 tunnin mittaisella yrittäjyysleirillä.

Turun Lyseon lukio ottaa varaslähdön EU:n Koodiviikkoon järjestämällä ohjelmointi- ja teknologiapainotteisen yrittäjyysleirin: NY Microsoft Challengen 8.-9.lokakuuta. Microsoft antaa Turun lyseon lukionuorille haasteen, jota he lähtevät työstämään rastitehtävien kautta. Tavoitteena on kehittää ryhmissä 24 tunnin aikana ratkaisu annettuun haasteeseen ja esitellä se yleisölle.

– NY Microsoft Challenge antaa nuorille mahdollisuuden tutustua teknologian uusimpiin aaltoihin. Teknologia on tärkeää opiskelijoille, sillä he käyttävät sitä heräämisestä aina nukkumaanmenoon asti. Jos siinä ei pysy kärryillä on helposti ulkona myös työelämästä, toteaa Turun Lyseon lukion opettaja Timo Kuukasjärvi.

Lukion tuleva opetussuunnitelma linjaa hyödyntämään digitaalisia työvälineitä eri muodoissa sekä opettamaan yhteistyötaitoja ja yrittäjyyttä teknologian avulla. Nuoria pitää rohkeasti kannustaa käyttämään tieto- ja viestintätekniikkaa uusien ideoiden keksimisessä.

– NY Microsoft Challengen tavoitteena on innostaa nuoret oppimaan yrittäjämäistä ja aktiivista asennetta, työelämässä tarvittavia taitoja sekä kehittää nuorten teknologia- ja ohjelmointitaitoja. Tänä vuonna on järjestetty 12 vastaavaa tapahtumaa oppilaitoksissa ympäri Suomea, kertoo Nuori Yrittäjyys ry:n Arsi Koskenranta.

NY Microsoft Challenge järjestetään perjantaina 8.-9.10. Turun Lyseon lukiossa (Varusmestarintie 19, 20360 Turku). Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtuman loppuesityksiä kello 9-11:30 välisenä aikana. Pyydämme toimittajia ilmoittautumaan etukäteen tapahtuman koordinaattorille Arsi Koskenrannalle arsi(at)nuoriyrittajyys.fi.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Arsi Koskenranta, Nuori Yrittäjyys ry

045-8695466, arsi(at)nuoriyrittajyys.fi

 

Timo Kuukasjärvi, opettaja

0500-224060, timo.kuukasjarvi(at)turku.fi

 

Nuori Yrittäjyys ry

Nuori Yrittäjyys (NY) tarjoaa yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta tukevia opinto-ohjelmia 7–25-vuotiaille nuorille koulujen ja oppilaitosten kautta. NY Yrittäjyyskasvatuksen polku on opinto-ohjelmien kokonaisuus, joka tarjoaa käytännönläheisiä yhteistyömuotoja nuorten yrittäjyysasenteen, työelämävalmiuksien sekä oman talouden hallinnan vahvistamiseen. NY-ohjelmat tukevat opetusta eri kouluasteilla opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Tekemällä oppimiseen perustuva toiminta vahvistaa myös konkreettisesti nuorten ja elinkeinoelämän yhteistyötä. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys, ja se kuuluu kansainväliseen kattojärjestöön Junior Achievement Worldwideen. Suomessa toiminta alkoi vuonna 1995. nuoriyrittajyys.fi

 

NY Microsoft Challenge

NY Microsoft Challenge on 24 tunnin mittainen yrittäjyysleiri, jossa Microsoft antaa osallistujille haasteen. Challengessa nuoret perustavat kuvitteellisen yrityksen vuorokauden ajaksi ja kehittävät liikeidean annetun haasteen pohjalta. Challengen aikana tutustutaan tieto- ja viestintätekniikan (ICT) mahdollisuuksiin oman liikeidean tukena, kehitetään idea mobiilisovelluksesta ja saadaan käsitys siitä, miten ICT muuttaa työn tekemistä. Challenge on osa Nuori Yrittäjyys ry:n ja Microsoftin YouthSpark-yhteistyötä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs