Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Turkulaisia työnhakijoita kutsutaan Ideaverstaille

Turun kaupunki

Turkulaisia työnhakijoita kutsutaan Ideaverstaille

Tiedote.
Julkaistu: 04.08.2016 klo 12:09
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun kaupungin Työllisyyspalvelukeskuksen TUTTU–hankkeen Ideaverstaat jatkuvat uusilla teemoilla tänä syksynä. Kahden päivän verstaissa ideoidaan 3-5 hengen tiimeissä ratkaisuja yritysten kehittämishaasteisiin ja tuetaan työttömiä työnhakijoita oman osaamisen tunnistamisessa ja tuotteistamisessa. Mukaan haetaan nyt useiden eri alojen työnhakijoita!

Keväällä saatiin hyviä kokemuksia - sekä yrittäjät että työnhakijat kokivat Ideaverstaat palautekyselyn perusteella erittäin onnistuneiksi, vaikka kaikki työnhakijat eivät suoraan työllistyneetkään. Yritykset saivat uusia, korkeatasoisia kehittämisideoita ja työnhakijat pääsivät näyttämään osaamistaan. Muutama onnistunut rekrytointikin tapahtui kevään aikana. Osallistujia verstaissa oli 42.

Ideaverstaiden tarkoitus on tuoda työnhakijoiden osaaminen esille ja esitellä heidät mukana oleville työnantajille, jotka voivat tehdä rekrytointivalintoja tai kertoa piilotyöpaikoista. Osallistujat ratkovat ryhmässä AMK:n opiskelijan ohjaamina yrityksen kehittämishaastetta käyttäen apuna Tulevaisuuspaja–menetelmää. Syksyn ideaverstaiden aikataulut löytyvät TUTTU-hankkeen nettisivuilta sekä Facebookista.

Uusia ideoita ja kasvua

Hanke tähtää siihen, että turkulaisiin yrityksiin luodaan kasvua pitkällä tähtäimellä, jotta uusia työpaikkoja voisi syntyä. Ryhmä esittää verstaan aikana syntyneet kehittämisideat sekä osaamisensa yhteistyöyritykselle. Verstaspäivien jälkeen työnhakijoita autetaan henkilökohtaisesti työnhaussa, oman yritystoiminnan perustamisessa tai osuuskuntaan liittymisessä/osuuskunnan perustamisessa.

Verstaspäivinä (1-2 päivää) tarjotaan työnhakijoille myös maksuton lounas sekä bussiliput. Ideaverstailla on vaihtuva teema, johon voi ilmoittautua kiinnostuksen kohteen mukaan. Lisätietoja mukaan pääsystä saa lähettämällä sähköpostia tuttu.hanke@turku.fi tai sivuilta www.turku.fi/6aika/tuttu.

TUTTU-6Aika -hanke on Euroopan sosiaalirahaston ja Turun kaupungin rahoittama 6Aika -pilottihanke. Hanke toimii vuoden 2017 loppuun ja tekee yhteistyötä mm. TE-toimiston, V-S Yrittäjien sekä yrityspalvelukeskus Potkurin ja järjestöjen kanssa. Projektipäällikkönä toimii Timo Vahtonen.

Ilmoittautumiset Ideaverstaalle: tuttu.hanke@turku.fi

Lisätiedot ja yhteydenotot:

  • Projektipäällikkö Timo Vahtonen, timo.vahtonen@turku.fi, p.040 685 1604
  • Projektityöntekijä Jenni Leppänen, jenni.leppanen@turku.fi, p.040 685 1491
  • Projektityöntekijä Sanna Forslund, sanna.forslund@turku.fi, p.040 685 1397

www.turku.fi/6aika/tuttu
www.facebook.com/tuttuhanke

Liitetiedostot

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs