Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Tuloksellisuus lievittää kestävyysvajetta

Tuloksellisuus lievittää kestävyysvajetta

Tiedote.
Julkaistu: 19.10.2011 klo 11:00
Julkaisija: KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt

KT Kuntatyönantajat
Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry
Kunta-alan unioni ry
Tekniikka ja Terveys KTN ry
Toimihenkilöiden neuvottelujärjestö TNJ ry

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt vastaavat julkisen talouden kestävyysvajeen ja osaavan työvoiman saatavuuden haasteisiin käynnistämällä tuloksellisuuskampanjan. Nuoret ikäluokat pienenevät, eläköityminen kiihtyy ja kilpailu osaavasta työvoimasta kiristyy. Kunta-alan työyhteisöt ovat tehneet työtä prosessien sujuvuuden, palvelun laadun ja asiakastyytyväisyyden parantamiseksi. Henkilöstön hyvinvointi, osaaminen ja työyhteisöjen toimivuus ovat edellytyksiä vaikuttaville ja laadukkaille palveluille.

Kampanjan avulla tehdään tuloksellisuustyö näkyväksi, levitetään hyviä käytäntöjä ja vahvistetaan tuloksellisuutta koskevaa kunta-alan edunvalvontaa.

Tuloksellisuuskampanjalla halutaan vahvistaa ja tukea kuntien toimia tuloksellisten palvelujen kehittämisessä. Samalla osapuolet tarjoavat näin tukensa hallitusohjelman toimeenpanolle.

KT Kuntatyönantajat ja pääsopijajärjestöt pitävät tärkeänä, että kunnallisten palvelujen tuloksellisuutta tarkastellaan vaikuttavuuden, laadun, toiminnan sujuvuuden ja henkilöstön aikaansaannoskyvyn näkökulmista. Valtakunnan tasolla kuntien toimintaa on mitattava sellaisilla tunnusluvuilla, jotka kertovat tuottavuuden rinnalla em. tuloksellisuuden osa-alueista.

Kunta- ja palvelurakenneuudistuksen onnistuminen edellyttää toimintatapojen muutoksia ja henkilöstövoimavarojen kehittämistä. Lähtökohtana tuloksellisuuden kehittämiselle ovat kuntalaisten palvelutarpeet.

Työelämän kehittämisellä pyritään tuloksellisuuden ja työelämän laadun samanaikaiseen parantamiseen. Tämä toteutuu kehittämällä toimintatapoja työpaikoilla johdon ja henkilöstön yhteistyönä. Hyvä henkilöstöjohtaminen varmistaa sen, että asiakastyytyväisyys ja henkilöstön työhyvinvointi voidaan saavuttaa kohtuullisilla kustannuksilla.

Työhyvinvoinnin tukeminen vaikuttaa sekä osaavan henkilöstön saatavuuteen, olemassa olevan henkilöstön työkykyyn että kunnan talouteen. Hyvät käytännöt ja tutkimukset osoittavat, että työhyvinvoinnin tukemisella voidaan aikaansaada myös säästöjä.

KT Kuntatyönantajat ja pääsopijajärjestöt katsovat, että kuntapalvelujen rahoitus on varmistettava ajantasaisesti valtion kunnille asettamien tehtävien aiheuttamien kustannusten kanssa. Laadukkaat ja kustannustehokkaat kuntapalvelut ovat sekä palvelujen käyttäjille, henkilöstölle että myös palvelujen maksajille turvallinen vaihtoehto.


Lisätietoja:  
KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, p. 040 547 7710
JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen, p. 0500 652 872
Kunta-alan unioni:
   JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, p. 0400 912 399 ja
   Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki, p. 0400 537 756
KTN:n puheenjohtaja Keijo Houhala, p. 0400 551 175
TNJ:n puheenjohtaja Juhani Palomäki, p. 044 569 2634

www.kuntatyonantajat.fi/tuloksellisuus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs