Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Tökkiikö työpaikan langaton verkko? Viisi vinkkiä sujuvaan surffailuun

Aruba Networks

Tökkiikö työpaikan langaton verkko? Viisi vinkkiä sujuvaan surffailuun

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2014 klo 09:15
Julkaisija: Aruba Networks

 

Tökkiikö työpaikan langaton verkko? Viisi vinkkiä sujuvaan surffailuun


Aruba Networksin eurooppalaisen tutkimuksen mukaan 80 prosenttia työntekijöistä haluaa käyttää työpaikallaan ja kotonaan langattomia yhteyksiä. Takkuavat Wi-Fi-verkot saavat kuitenkin monet työntekijät ja yritykset palaamaan takaisin johdon päähän.

 

-Monet käytössä olevat Wi-Fi-verkot ovat käytännössä staattisen lankaverkon laajennuksia, jotka eivät pysy mukana, kun käyttäjien mobiililaitteiden ja liikuteltavan datan määrä kasvaa. Kyllästyneet käyttäjät pommittavat IT-tukea, joilla harvoin on budjettia tai resursseja ryhtyä manuaalisesti muuttamaan verkon kokoonpanoa tai parantamaan yhteyksiä, Aruba Networksin Suomen maajohtaja Ilpo Mäkinen kertoo.

 

Mäkinen kokosi viisi vinkkiä, joilla voidaan pitää niin liikkuvan työn tekijät kuin IT-osastotkin tyytyväisinä.

 

Hyödynnä tekniikkaa, joka osaa hankkiutua eroon niin sanotuista ”Sticky Clienteista”. Monissa perinteisissä verkoissa suuri joukko päätelaitteita ei pysty vaihtamaan kulloinkin parhaan yhteyden tarjoavaan tukiasemaan. Tämä on yleisin syy alhaisiin siirtonopeuksiin ja koko langattoman verkon tiedonsiirtokapasiteetin laskuun. Verkon puolelle tarvitaan älykkyyttä, jotta sticky clientit saadaan siirtymään niille parempiin tukiasemiin.

2 Valitse tukiasemia, jotka mahdollistavat vähintään gigabitin siirtonopeuden.  802.11ac -tukiasemia ei tule enää nähdä tulevaisuuden juttuna, vaan ne yleistyvät jo kotikäyttäjienkin joukossa.

Automatisoi mobiililaitteiden varmennus. IT-osaston ei tarvitse enää manuaalisesti varmentaa jokaista verkkoon liitettävää mobiililaitetta, kun se ottaa käyttöön 802.1X  -tunnistuksen ja WPA2/AES -salauksen yhdistettynä yrityksen tietoturvakäytäntöjä valvovaan palomuureihin. Järjestelmä valvoo verkkoon liitettyjen laitteiden turvallisuutta automaattisesti ja suorittaa niille myös ”terveystarkastuksia”. Se myös priorisoi yrityksen käytäntöjen mukaisesti työntekemisen kannalta olennaisimpia sovelluksia.

Varmista Wi-Fi verkkosi mobiilikäyttäjien tyytyväisyys. Nykytekniikka mahdollistaa, että työn kannalta olennaisiin sovelluksiin ja tulostukseen pääsee käsiksi myös kätevästi mobiililaitteilla. Kun verkossa hyödynnetään jokaisen käyttäjän yksilöllistä tunnistusta, riittää yksi kirjautuminen verkkoon, jonka jälkeen kaikki työsovellukset ovat käytössä.

Hallitse verkkoasi mistä ja milloin tahansa. IT-osaston henkilöstönkään ei tarvitse jatkossa aina istua työpöytänsä ääressä, kun uusien ratkaisujen ansiosta verkon hallinta onnistuu myös pilvessä. Käyttäjienkin tunnistus voidaan toteuttaa joko keskitetysti tai paikallisesti. Jos päädyt pilvipohjaiseen WLAN-ratkaisuun varmista, että se on toimintakykyinen ilman WAN-yhteyttä.

 

Lisätietoja: http://cloud.arubanetworks.com 

Ilpo Mäkinen, p. 040-5464646

Tomi Järventie, p. 040-7615552

Liitetiedostot

Aruba Networks on johtava uuden sukupolven verkkopääsyratkaisujen toimittaja erityisesti liikkuvien työntekijöiden työympäristöihin. Aruba Networksin MOVE (Mobile Virtual Enterprise) -arkkitehtuuri yhdistää langattomat ja langalliset verkkoinfrastruktuurit yhdeksi saumattomaksi pääsyratkaisuksi niin yrityksen kiinteisiin toimipaikkoihin, liikkuville käyttäjille, etätyöntekijöille kuin vierailijoillekin. Aruba Networksin uuden sukupolven arkkitehtuuri vastaa BYOD-trendin haasteisiin ja mahdollistaa asiakkaalle verkon paremman tietoturvan ja tuottavuuden sekä laskee hankinta- ja käyttökustannuksia.

Aruba Networks on listattu NASDAQIIN ja Russell 2000® Indexiin. Sen pääkonttori sijaitsee Sunnyvalessa, Kaliforniassa. Yhtiöllä on toimintaa Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Euroopassa,  Lähi-Idässä, Afrikassa ja Aasian ja Tyynenmeren alueilla. Lisätietoja verkkosivuiltamme http://www.arubanetworks.com.

Seuraa  Arubaa Twitterissä tai Facebookissa. Uusimmat tekniset keskustelut mobiiliin maailmaan ja Aruban tuotteisiin liittyen osoitteessa http://community.arubanetworks.com.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs