Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » TEDx Turkuun

Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

TEDx Turkuun

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2013 klo 05:15
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Suosittu kansainvälinen TEDx puhetapahtumasarja leviää Turkuun. Humanistisen ammattikorkeakoulun Turun TKI-keskuksen projektituottaja Lan Le sai yhdessä Johanna Vainion (mm. Varsinais-Suomen Yrittäjät), Tiina Jaatisen (Virkkuukoukussa yritys), Juho Vainion sekä Sanna Halttunen-Välimaan kanssa ajatuksen lähteä anomaan TEDx -organisaatiolta tapahtumaa Turkuun.

TEDx organisaatio myönsi maanantaina 16.9.2013 turkulaisille aktiiveille oikeuden järjestää tapahtuma toisena suomalaisena kaupunkina. TEDx Helsinki on järjestänut yhteensä kuusi tapahtumaa vuodesta 2009 lähtien.

Idea TEDx Turusta lähti liikkeelle paperilapusta (Kuva)

- Idea TED-konseptin tuomisesta Turkuun oli muhinut monien mielessä pitkään. Eräässä palaverissa kirjoitimme paperille asioita, joita haluaisimme yhdessä toteuttaa ja TEDx Turku tapahtuma nousi joukosta ideaksi, jossa me kaikki halusimme olla mukana, kertovat tapahtumaa ideoimassa olleet Lan Le ja Tiina Jaatinen.

Perustajat paljastavat, että ensimmäinen Turun TEDx -tilaisuus on suunniteltu joulukuun alkuun 4.12. TEDx Turun 690 tykkääjää Facebookissa osoittavat heidän mielestään, että tapahtumalle on selkeästi tilaus. -Tällaista tapahtumaa kaivataan selkeästi Turkuun ja tuntuukin mahtavalta saada pitkän odotuksen jälkeen kuulla, että hakemuksemme kansainväliseen TEDx perheeseen pääsystä hyväksyttiin, Le ja Jaatinen iloitsevat.

Jaatinen kertoo katsoneensa pitkään TED-Talkeja ja osallistui TEDx seminaariin Israelissa. Hän huomasi tapahtumien herättävän valtavasti kiinnostusta ja yhdessä samanmielisten turkulaisten kanssa lisenssihakemus oli pian tehty. Jaatinen paljastaa matkustavansa lokakuussa New Yorkiin ottamaan mallia tapahtuman järjestelyihin. Myös oma TEDx mentori on paljastamassa tapahtumajärjestämisen saloja.

Koe-esiintymiset marraskuussa

Turun tapahtuma järjestetään 4.12. Järjestäjät suunnittelevat puhujille koe-esiintymiset marraskuuksi. - Tämä on todella innostavaa. En malta odottaa, että pääsemme vihdoin toimeen ja pääsemme varaamaan ja sparraamaan puhujia, Jaatinen hehkuttaa. 

- Humanistinen ammattikorkeakouluhan kouluttaa täällä Turussa kulttuurituottajia. Kenties pystymme tarjoamaan opiskelijoillemme mielenkiintoisen harjoittelupaikan TEDx:n järjestämisen parissa ja samalla antaa nuorille mainio näkökulma kansainvälisen ison tapahtuman kulisseihin, Lan Le pohtii.


Maailmalla puhujina mm. Billit Clinton ja Gates

Alunperin teknologian, viihteen ja muotoilun huippuja esittelevä tapahtuma perustettiin vuonna 1984 Kaliforniassa. Myöhemmin puhujiksi on valikoitunut henkilöitä, joiden tarina on kertomisen arvoinen. Puhujina ovat olleet mm. Microsoftin perustaja Bill Gates, muotoilija Philippe Starck, kirjailija Isabel Allende, Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton sekä Iso Britannian entinen pääministeri Gordob Brown. Tapahtuman puhujille annetaan enintään 18 minuuttia esittää asiansa.

TEDx tapahtumista videoidut puheet ovat keränneet YouTubessa miljoonia katsojia. Suosituimpana Sir Ken Robinsonin puhe siitä, kuinka koulut tappavat luovuuden. (TED Talksien 20 suosituimpaa videota http://blog.ted.com/2011/06/27/the-20-most-watched-tedtalks-so-far/)

Lisätietoja

Lan Le
Projektituottaja
Humanistinen ammattikorkeakoulu
lan.le@humak.fi
0400 349 217

Tiina Jaatinen
Yrittäjä
Virkkuukoukussa
info@virkkuukoukussa.fi 
050 3212 781

 

 

Liitetiedostot

Humanistisessa ammattikorkeakoulussa on valtakunnallinen verkostoammattikorkoeakoulu, jolla on neljä alueyksikköä ja kolme muuta toimipistettä. Alueyksiköt ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio.

Humak vastaa järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon sekä tulkkausalan kehittämisestä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.

Humakissa on 1550 opiskelijaa. Vuosittain opiskelunsa aloittaa 510 opiskelijaa, joista nuoria on 290.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs