Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Täyskäsi Fingerporia ja värisuora päälle!

Arktinen Banaani

Täyskäsi Fingerporia ja värisuora päälle!

Tiedote.
Julkaistu: 14.07.2015 klo 08:45
Julkaisija: Arktinen Banaani

Koko kansan ykkössarjakuva Fingerpori on jo yli kahdeksan vuoden ajan ilahduttanut ja ihmetyttänyt suomalaisia. Kuutena päivänä viikossa Pertti Jarla marssittaa lukijoiden eteen ihmekaupunkinsa hämmästyttävän asujaimiston, jota kansoittavat niin Heimo Vesa, Mustanaamio kuin itse paavikin.

Jokainen lukija löytää sarjasta omat suosikkijuttunsa, mutta kaikkia Fingerpori-strippejä ei toistaiseksi ole koottu kirjoiksi. Tätä puutetta paikkaa nyt uusi Fingerporin koko kuva -teossarja, jonka ensimmäinen osa sisältää peräti 350 strippiä kattaen sarjan koko alkutaipaleen. Stripit julkaistaan alkuperäisessä ilmestymisjärjestyksessä ja ensimmäistä kertaa kaikki stripit ovat nyt kokonaan väreissä. Kirjasarjan ensimmäinen osa sisältää stripit vuosilta 2006–2008. Mukana ovat myös ensimmäiset, Karl-Barks-Stadt -nimellä ilmestyneet sarjakuvat, jotka koukuttivat lukijat nopeasti Jarlan kiemuraiseen huumoriin. 

Kirja sisältää Pertti Jarlan haastattelun, joka valottaa sekä tekijän että Fingerpori-sarjan taustoja. Mukaan mahtuu myös parhaita paloja lukijapalautteesta sekä keskeisimpien hahmojen tiiviit esittelyt. Näin Fingerporin koko kuva 1 sopii hyvin myös vasta-alkajille, jotka eivät ole tutustuneet sarjaan kuin satunnaisesti. Fingerporin koko kuva 2 ilmestyy lokakuussa 2015. 

Kesän kunniaksi on nyt saatavilla Fingerpori-vuosikokoelmien värisuora eli kaikki tähän asti ilmestyneet albumit ensimmäisestä kahdeksanteen. Ensimmäinen kokoelma on ehtinyt jo 13. painokseensa (yht. 60 000 kpl) ja Fingerpori-teoksia on myyty kaikkiaan jo yli puoli miljoonaa kappaletta. Koulujen alkuun mennessä Fingerpori-tuoteperhe laajenee myös kansallisista taideaarteista kansiaiheensa ammentavilla muistikirjoilla.

 

Pertti Jarla

Fingerporin koko kuva 1

ISBN 978-952-270-211-1. 136 sivua.

Arktinen Banaani 2015.

 

 

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: Arktinen Banaani, Harto Pasonen, puh. 050 529 9768, harto.pasonen@sarjakuva.com

Liitetiedostot

20-vuotisjuhlaansa viettävä Arktinen Banaani tunnetaan erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kotimaista kärkeä edustavat B. Virtanen, Fingerpori ja Kamala luonto. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös tieto- ja kaunokirjallisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs