Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Tampereen ammattikorkeakoulu sai vakinaisen toimiluvan

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu sai vakinaisen toimiluvan

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2013 klo 14:36
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu on saanut vakinaisen toimiluvan 1.1.2014 alkaen. Päätöksen toimiluvasta teki valtioneuvosto yleisistunnossaan 12.12.2013. Toimilupa määrittelee TAMKin koulutusvastuut eli velvollisuuden ja oikeuden järjestää tutkintoon johtavaa koulutusta ja ammatillista opettajankoulutusta.

TAMK jatkaa toimintaansa terävöitetyllä profiililla. TAMKin koulutus ja sitä tukeva TKI-toiminta painottuvat hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. TAMK hakee kasvua koulutuksen myynnistä, tällä vuosikymmenellä erityisesti koulutusviennistä.

Koulutusta keskitetään Tampereelle

TAMKin tutkintokoulutusta päiväopetuksena toteutetaan 2015 alkaen vain Tampereella, mikä takaa opiskelijoille monialaiset valinnan mahdollisuudet ja tasokkaat opiskelijapalvelut. Koulutus keskittyy Tampereella pääosin Kuntokadun pääkampukselle. Musiikin koulutus jatkuu Konservatorion toimitalossa Pyynikillä, ja muu kulttuurialan koulutus sijoittuu Tohlopin Mediapolis-kampukselle. Muita koulutuksen tukikohtia ovat Ikaalinen, Mänttä-Vilppula ja Virrat, joissa toteutetaan alueiden tarpeisiin perustuvaa aikuiskoulutusta.

Muutoksia koulutusvastuissa

Uudet koulutusvastuut

  • Valtioneuvosto päätti aloittaa Suomessa uudelleen rakennusarkkitehdin tutkintokoulutuksen. TAMK on yksi neljästä koulutuksen aloittavasta ammattikorkeakoulusta.
  • TAMKilla on oikeus järjestää ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta kaikilla koulutusvastuillaan.

Päättyvät koulutusvastuut

  • TAMKin aiemmista tutkinnoista jäävät pois laboratorioanalyytikko (AMK) sekä kuvataitelija (AMK).
  • Kuvataiteen opetusta sisällytetään jatkossa media-alan koulutukseen. Laboratorioanalytiikkaosaamista sisällytetään bioanalyytikkokoulutukseen, Environmental Engineering -koulutukseen sekä energia- ja ympäristötekniikkaan.
  • Meneillään olevat koulutusohjelmat viedään päätökseen opetussuunnitelmien mukaisesti, tarvittaessa yhteistyössä muiden ammattikorkeakoulujen kanssa.

Muita muutoksia TAMKin tarjoamassa koulutuksessa

  • Liiketalouden koulutus sekä englanninkielinen International Business -koulutus sisältävät jatkossa soveltavina osaamiskokonaisuuksina ydinsisällöt matkailun suomen- ja englanninkielisistä koulutuksista.
  • Matkailu- ja ravitsemisalan koulutusta toteutetaan palveluliiketoiminnan koulutuksena, joka yhdistää aikaisemmat palvelujen tuottamisen ja johtamisen sekä hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelmat.
  • Ensihoitajakoulutus järjestetään yhteistyössä sairaanhoitajakoulutuksen kanssa. Koulutuksessa hyödynnetään TAMKin, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen yliopiston yhteistä oppimisympäristöä, joka otetaan käyttöön Kaupin kampuksella vuonna 2016.
  • Kulttuurialalla TAMK profiloituu media-alan toimijana, ja koulutus keskittyy musiikkia lukuun ottamatta Mediapolikseen. Musiikin koulutuksessa painotus on klassisessa sekä draama- ja teatterimusiikissa. Valtakunnallisessa vastuunjaossa TAMK luopuu kirkkomusiikin sekä musiikkiteknologian suuntauksista.


TAMKin rehtori, toimitusjohtaja Markku Lahtinen:

Toimilupa on odotetun mukainen

- TAMKin osalta valtioneuvoston tekemä toimilupapäätös oli ennakko-odotusten mukainen. Olemme jo kahden vuoden ajan tehneet pohjatyötä toimilupahakua varten ja varautuneet uuteen tilanteeseen, jossa valtio vähentää ammattikorkeakoulujen rahoitusta merkittävästi.

- TAMKin osalta vaikeat mutta välttämättömät koulutuksen keskittämispäätökset tehtiin jo ennen kuin toimilupaprosessi olisi pakottanut niihin. Näiden rakenteellisten muutosten ja koulutustehtäväpäätösten jälkeen TAMKilla on vahva taloudellinen pohja kohdata vähenevä rahoitus ja toteuttaa uuden toimiluvan tuomat vastuut ja velvoitteet.

- Panostuksia kohdistetaan nyt toimiluvan mukaisille vastuualueille, esimerkiksi ensihoidon ja media-alan oppimisympäristöjen kehittämiseen sekä rakennusarkkitehtikoulutuksen käynnistämiseen.

- Nyt myönnetty toimilupa antaa TAMKille mahdollisuuden kehittyä yhtenä tuloksellisimmista ja menestyvimmistä ammattikorkeakouluista Suomessa. Uutta kilpailukykyä haemme edistämällä maksullista koulutus- ja palvelutoimintaa osaamisalueillamme niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.


Lisätiedot:
rehtori, toimitusjohtaja Markku Lahtinen, Tampereen ammattikorkeakoulu, p. 050 524 6525, markku.lahtinen@tamk.fi

Liitekuvassa Markku Lahtinen (kuva: TAMK)

 

Liitetiedostot

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta yli 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. TAMK toimii Tampereen lisäksi Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. www.tamk.fi
 

 

 
 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs