Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » T-Median Kesätyönhaku 2015 -tutkimus: Puolet kesätyönhakijoista ei saa tietoa hakuprosessin etenemisestä

T-Media

T-Median Kesätyönhaku 2015 -tutkimus: Puolet kesätyönhakijoista ei saa tietoa hakuprosessin etenemisestä

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2015 klo 08:00
Julkaisija: T-Media

Kesätyöntekijöiden rekrytointiprosesseissa on vielä reilusti parantamisen varaa. Kesätyötä tänä keväänä hakeneista 15–25-vuotiaista vain 19 prosenttia on aina saanut tietoa hakuprosessin aikatauluista ja etenemisestä. Puolet nuorista ei ole saanut tietoa lainkaan tai suurin osa työnantajista ei ole ilmoittanut, miten kesätyönhaku etenee.

Nuoret haluaisivat tutustua työnantajiin ennen hakua. Työtehtävien osaamisvaatimuksista riittävästi tietoa on saanut 83 prosenttia vastaajista, kesätyön kestosta 80 prosenttia ja työtehtävien sisällöstä 63 prosenttia. Heikoiten tietoa oli saatavissa hakuprosessista (41 %) sekä työpaikan ilmapiiristä (36 %). Työpaikan ilmapiiri on kuitenkin yksi tärkeimmistä työpaikan valintakriteereistä nuorten keskuudessa.

Nuoret kaipaavat konkreettista ja selkeää tietoa työnantajan tarjoamasta työtehtävästä sekä työpaikan ilmapiiristä. Ammattislangia ja yritysjargonia on siis syytä välttää nuorille viestittäessä.

Hyvä kesätyökokemus alkaa jo hakuvaiheessa

Työnantajat suosivat vakiomuotoisia sähköisiä hakulomakkeita, jotka helpottavat hakemusten käsittelyä. Kuitenkin 28 prosenttia kesätyönhakijoista koki, ettei pystynyt riittävästi tuomaan omaa osaamistaan esiin hakulomakkeessa, koska hakemuksissa painotettavaa työkokemusta ei vielä ole.

Kolmannekselle nuorista jäi erittäin hyvä tai hyvä fiilis kesätyöprosessista. Kuitenkin 35 prosenttia nuorista koki, että hakemisesta jäi melko huono tai erittäin huono fiilis.

– Hyvän kesätyökokemuksen tarjoaminen ja ensivaikutelman tekeminen alkaa jo kesätyön hakuvaiheessa. Jos työnantaja haluaa jättää positiivisen kuvan itsestään myös niille nuorille, jotka eivät tule valituiksi, pitää hakuprosessin sujuvuuteen ja avoimuuteen kiinnittää huomioita, ohjeistaa Vastuullisen kesäduuni 2015 -kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen

T-Median Kesätyönhaku 2015 -kyselyyn vastasi 551 15–25-vuotiasta suomalaisnuorta. Tutkimus toteutettiin sähköisenä kyselynä T-Median tutkimustietokannassa.

www.kesaduuni.org

Lisätiedot: 

T-Media
Vastuullinen kesäduuni -2015 kampanjan projektijohtaja
Päivi Salminen-Kultanen
puh. 040 727 9717
paivi.salminen-kultanen(a)t-media.fi

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja on Taloudellinen tiedotustoimisto TATin, Alma Median, Soneran, Monsterin ja Nokian yhteinen kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja. Kampanjassa on jo mukana lähes 250 työnantajaa, jotka ovat sitoutuneet kuuteen vastuullisen kesätyön periaatteeseen, jotka ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen työhön, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja todistus.

T-Media Oy on osa Taloudellista tiedotustoimistoa yhdessä Finnfactsin ja Yrityskylän kanssa.
Rakennamme Suomea, jonka yrityksillä on hyvä maine, osaavat työntekijät ja rohkeutta menestyä.

www.t-media.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs