Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Suomalaiset yritykset: Kaikki IT-ratkaisut voidaan ostaa palveluna

Arrow ECS Finland

Suomalaiset yritykset: Kaikki IT-ratkaisut voidaan ostaa palveluna

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2016 klo 15:00
Julkaisija: Arrow ECS Finland

Yritysten liiketoiminnan kehityshankkeisssa suositaan ketteriä työskentelytapoja. Palveluna ostaminen on trendi: kehityshankkeet ja IT-teknologiat voidaan ostaa palveluna, eikä muutoshankkeita enää ajeta läpi laajoina yritystason kehitysprojekteina. Yrityksissä panostetaan kumppanuuksiin oman kehitystyön sijaan. Arrow ECS ja Kasvuntekijät* teettivät keväällä 2016 tutkimuksen, johon haastateltiin 50 suuren suomalaisen yrityksen liiketoiminta-, talous-, kehitys- ja tietohallintojohtajia.

Tutkimuksen tulosten mukaan teknologioiden ostaminen palveluna on lisääntynyt viimeisen vuoden aikana ja palvelujen ostamisesta on myös kertynyt runsaasti hyviä kokemuksia. Vastausten perusteella yrityksistä ei juurikaan löydy toimintoja, joita ei voisi ostaa palveluna.

“Yrityksissä koetaan, että ostettavat palvelut tuovat skaalautuvuutta. Ketterien kumppanuuksien avulla voidaan myös reagoida nopeasti ja edullisesti markkinamuutoksiin. Saadaan nopeammin valmiita palveluita, kun niitä ei tarvitse kehittää itse”, Business Development Director Tomi Äikää Arrow ECS:stä summaa vastaajien näkemyksiä.

Vastaajien mukaan pilotointi IT-hankkeissa on usein kankeaa ja hidasta. Kumppanuuksien myötä saadaan helposti aikaan isoja asioita pienellä tiimillä.

”Projektinhallinta tulee pilvestä, taloushallinto tulee kaikki pilvestä. On todella vähän sellaista omaa, joka täysin itse hanskataan. Oikeastaan ei sellaista ole, mitä ei voida ostaa.”

”Toki tämä olisi mahdollista tehdä myös itse, mutta olisi paljon pidempi tie. Nyt kumppani vei muutoksen läpi nopeasti ja ylipäätään mahdollisti sen.”

”Ollaan panostettu digitalisaatioon ja tarvittu erityisosaamista mitä omasta organisaatiostamme ei löydy. Tämän vuoksi käytämme ostopalveluita.”

”Kehityssyklit ovat nopeutuneet ja ei voida kaikkea osaamista ensin kasvattaa itsellä ja tehdä.”

IT:n rooli yrityksissä kahtalainen

Tutkimukseen osallistuneista valtaosa edusti liiketoimintajohtoa. Tutkimuksen mukaan IT:n rooli jakautuu yrityksissä kahtia. Osassa yrityksistä IT on voimakkaasti mukana innovoimassa ja kehittämässä liiketoimintaa, osassa IT keskittyy enemmän kustannusten optimointiin ja säästöjen etsimiseen.

“Näen IT:n roolin SaaS-ekosysteemin ylläpitäjänä ja kehittäjänä ensiarvoisen tärkeänä. Jos yrityksessä ei ole tehokasta toimijaa, on vaara, että hankinnat hajaantuvat liiaksi, eikä liiketoimintahyötyjä lopulta saadakaan aiotusti”, Business Manager Suvi-Maria Saarilehto Arrow ECS:stä muistuttaa.

 

Voit tilata maksuttoman Päättäjäbarometrin tutkimusraportin Kasvuntekijät-sivulta.

*) Kasvuntekijät on joukko IBM-ohjelmistoliiketoiminnan osaajia, jotka toteuttavat älykkäitä asiakaslähtöisiä palveluita sekä julkiselle että yksityiselle sektorille.

 

Lisätietoa

Tomi Äikää
Business Development Director

p. +358 40 527 7707
tomi.aikaa@arrow.com

 

Liitetiedostot

Arrow ECS (Enterprise Computing Solutions) on IT:n asiantuntijatalo ja yksi maailman suurimmista IT-alan tukkureista. Konsernillamme on yli 75 valmistajan edustukset sekä runsaat 18 000 jälleenmyyjäkumppania. Arrow ECS on New Yorkin pörssissä listatun Arrow Electronics (NYSE: ARW) -konsernin liiketoimintayksikkö. Arrow-konsernilla on yli 460 toimipaikkaa 85 maassa ja yhteensä yli 18 500 työntekijää. Liikevaihto oli 23,3 miljardia vuonna 2015. Arrow sijoittuu Fortune 500 -listalla sijalle 119.

Arrow ECS Finland Oy:n toimipaikka on Leppävaarassa Espoossa. Työntekijöitä on 60.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs