Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Soten palveluseteli jättää liikaa vastuuta asiakkaille

Suomen Fysioterapeutit ry

Soten palveluseteli jättää liikaa vastuuta asiakkaille

Tiedote.
Julkaistu: 13.07.2016 klo 09:00
Julkaisija: Suomen Fysioterapeutit ry

 

Asiakkaan valinnanvapaus voi toteutuasote-uudistuksessa mm. palvelusetelin avulla. Tämä merkitsee esimerkiksi fysioterapian asiakkaalle valinnanvapauden lisäksi myös vastuuta. Palvelun hinta ei ole tae palvelun parhaasta mahdollista laadusta ja hoitotuloksesta.  

Asiakkaan pitää jatkossa kyetä omatoimisesti valitsemaan paras ja tehokkain palveluntuottaja. Palvelun halpa hinta saattaa houkuttaa, mutta pelkän hinnan perusteella tehty valinta ei takaa parasta mahdollista laatua ja hoitotulosta.

- Palvelujen laatukriteereitä säätelevä laki ei ole asiakkaan kannalta riittävä. Säädösten lisäksi tarvitaan luotettavaa, läpinäkyvää ja vertailukelpoista etukäteistietoa palvelujen sisällöstä ja tuloksellisuudesta, painottaa Suomen Fysioterapeutit ry:n varapuheenjohtaja Reetta Tuomisto, joka on myös Akavan yrittäjien edunvalvontajärjestön hallituksen jäsen.

 

Tukea valintapäätökseen

Terveydenhuollon asiakkaiden tulee saada alan ammattilaisilta tukea valintapäätösten tekemiseen. Toimivat hoito- ja kuntoutusketjut sekä niitä tukevat tietojärjestelmät esimerkiksi leikkaushoidon jälkeen takaavat asiakkaan toimintakyvyn nopean palautumisen ja edistymisen. Fysioterapeutit ja muut kuntoutusalan ammattilaiset voivat ohjata asiakkaita turvallisten ja oikea-aikaisten palveluiden piiriin.

Suomen Fysioterapeutit ry on sote-uudistuksessa huolissaan erityisesti vaativan kuntoutuksen asiakkaista, joiden kuntoutuksen Kela nyt pääosin kustantaa.  

 - Palveluseteli ei ole patenttiratkaisu kaikkeen valinnanvapauteen. Palvelusetelin sijaan kannatamme henkilökohtaisen budjetoinnin mahdollisuudesta, joka ohjaa aidosti ja tutkitusti palveluostoja asiakkaan omien tarpeiden mukaisesti, sanoo varapuheenjohtaja Reetta Tuomisto.   

Lisätietoja: varapuheenjohtaja Reetta Tuomisto, puh. 0400 210 890. Tuomisto osallistuu 13.7. Porin SuomiAreenassa TEMin järjestämään minipaneeliin, jossa käsitellään yksinyrittäjyyttä ja mikroyrittäjyyttä.   

https://www.suomenfysioterapeutit.fi/index.php/fysioterapia-ammattina

http://www.kela.fi/-/asiakas-tarvitsee-lisaa-tietoa-palveluseteli-ei-kannustanut-laatukilpailuun

Suomen Fysioterapeutit ry on kaikkien fysioterapeuttien ja fysioterapiaopiskelijoiden yhteinen, akavalainen järjestö, jossa on noin 9.000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs