Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Sopimusten tuettava toiminnan tuloksellisuutta

KT Kuntatyönantajat

Sopimusten tuettava toiminnan tuloksellisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 25.10.2013 klo 19:31
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalosen mukaan pitkäaikainen ja keskitetty työmarkkinaratkaisu tuo vakautta ja ennustettavuutta koko kansantalouteen ja kuntatalouteen. Sopimuksen kustannusvaikutus on kuitenkin tällä kertaa koko julkiselle sektorille suhteessa kalliimpi kuin esimerkiksi teollisuusalojen sopimuksissa. Ensimmäisen sopimuskauden 22 kuukauden kustannusvaikutus kunta-alalla on noin 260 miljoonaa euroa.

Jalonen pitää toivottavana, että keskitetty sopimus hillitsee julkisen talouden kestävyysvajeen kasvua. Kunta-alalla ovat joka tapauksessa edessä poikkeuksellisen haastavat talouden ja toimintojen sopeuttamisvuodet eikä kansantalouden tulopohja riitä nykyisten, pääosin kuntien harteilla olevien, palveluiden rahoittamiseen.

Jalonen pitää välttämättömänä, että sopimuskauden aikana uudistetaan jatkuvan neuvottelun periaatteella työ- ja virkaehtosopimuksia siten, että ne tukevat toiminnan tuloksellisuutta ja työaikojen tehokasta käyttöä. Hän myös edellyttää, että paikallinen sopiminen tulee käyttöön kaikessa laajuudessaan.

Lisätietoja:

kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puhelin 040 547 77 10

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 437 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 22 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs