Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Sinnemäki: Työllistämisseteli helpottaa nuorten pääsyä työhön

Työ- ja elinkeinoministeriö

Sinnemäki: Työllistämisseteli helpottaa nuorten pääsyä työhön

Julkaistu: 07.04.2010 klo 15:29
Julkaisija: Työ- ja elinkeinoministeriö

Hallituksen ensimmäisessä lisätalousarviossa kohdennetaan kaikkiaan noin 77 miljoonaa euroa nuorisotyöttömyyden vähentämiseen. Työ- ja elinkeinoministeriölle tarkoitukseen esitettiin 31,3 miljoonan euron lisämäärärahaa.

Hallituksen ensimmäisessä lisätalousarviossa kohdennetaan kaikkiaan noin 77 miljoonaa euroa nuorisotyöttömyyden vähentämiseen. Työ- ja elinkeinoministeriölle tarkoitukseen esitettiin 31,3 miljoonan euron lisämäärärahaa.

 

– Nuorisotyöttömyyden arvioidaan olevan pahimmillaan tänä keväänä. Lisämäärärahan avulla useita tuhansia nuoria työllistyy tai pääsee koulutukseen tai työllistämistoimenpiteiden piiriin, työministeri Anni Sinnemäki arvioi lisätalousarviota koskevassa lähetekeskustelun yhteydessä eduskunnassa 7.4.2010.

 

Alle 25-vuotiaiden nuorten työllistymistä vauhditetaan ottamalla käyttöön yrityksille kohdistettu työllistämisseteli. Nuoria pyritään erityistoimin saamaan työhön yrityksiin, kuntiin, yhdistyksiin ja säätiöihin.

 

– Työllistämisseteli helpottaa alle 25-vuotiaan nuoren työpaikan saamista. Noin 550 euron kuukausittainen tuki on tuntuva kannuste työnantajalle. Tukea voi saada enintään 10 kuukauden ajan. Palkkatuettu työ yksityisellä sektorilla on todettu tehokkaaksi myös pysyvän työllistymisen suhteen, Sinnemäki sanoi.

 

– Tukea ei voi kuitenkaan saada työnantaja, joka viimeisen vuoden aikana on irtisanonut tai lomauttanut työntekijöitään tai lyhentänyt näiden työaikaa. Myös nuoren palkan on oltava työehtosopimuksen mukainen, Sinnemäki sanoi.

 

Setelin käytöstä sovitaan työnhakijan kanssa työ- ja elinkeinotoimistossa henkilökohtaista työllistymissuunnitelmaa tehtäessä. Työsuhde voi olla joko toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen. Oppisopimuskoulutuksessa palkkatukea voi saada koko koulutuksen ajan.

 

Lisätiedot:

ministerin erityisavustaja Tapio Laakso, p. 050 396 0006

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs