Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » SeAMKin Frami Fair -virtuaaliyritysmessut järjestetään torstaina 28.1.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKin Frami Fair -virtuaaliyritysmessut järjestetään torstaina 28.1.

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2016 klo 15:29
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKin tämän lukuvuoden virtuaaliyritykset esittelevät toimintaansa Frami Fair -virtuaaliyritysmessuilla Frami F:n Lasipalatsissa (F144) osoitteessa Kampusranta 11, 60320 Seinäjoki, torstaina 28.1.2016 klo 11–14.30. Muiden virtuaaliyritysten ja SeAMKin henkilökunnan lisäksi messuilla on tarkoitus esitellä toimintaa esimerkiksi kummiyritysten edustajille, muulle SeAMKin väelle ja muille mahdollisille messuvieraille. Myös median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan virtuaaliyritystoimintaan ja tämän vuoden virtuaaliyrityksiin.

 

Virtuaaliyritystoiminnan paras liikeidea

Tänä vuonna parhaan liikeidean keksi virtuaaliyritys NO5-Media Oy. Heidän liikeideansa muotoutuu sosiaalisen median ympärille. NO5-Media Oy tarjoaa sosiaalisen median koulutuspalveluita yrityksille, yhdistyksille, järjestöille sekä yksityisille henkilöille.

Yrityksen taustalla on myös idea uusien yritysten ja sosiaalisen median sisältöjen tuottajien yhdistämisestä. Näin esimerkiksi bloggaajat ja videobloggaajat sekä yritykset löytäisivät toisensa helposti, jolloin yritykset saisivat sisältöä somekanaviinsa helposti.

– Perustimme ensin toimitiloja vuokraavan virtuaaliyrityksen, mutta vaihdoimme sen, koska vastaavanlaista sosiaalisen median yritystä ei ole oikeassakaan yrityselämässä kovin montaa, ja nekin kaikki sijaitsevat pääkaupunkiseudulla. Yritykselle olisi siis kysyntää myös oikeassakin yrityselämässä tällä alueella, kertoo yrityksen taloushallinnon assistentti Mari Markus.

Yritykseen kuuluu kuusi työntekijää: Aku Susi, markkinointipäällikkö, Sanna Syynimaa, toimitusjohtaja, Mari Markus, taloushallinnon assistentti, Tuuli Lind, markkinointivastaava, Teemu Takala, talouspäällikkö ja Anna Rapa, henkilöstöpäällikkö.

Virtuaaliyrityksillä on oikean elämän kummiyritykset, jotka auttavat virtuaaliyrityksen pyörittämisessä. NO5-Media Oy:n kummiyrityksenä toimii Myynninmaailma, jolta opiskelijat ovat saaneet paljon hyviä vinkkejä yritystoimintaan. 

 

Virtuaaliyritystoiminta on käytännönläheinen tapa oppia

– Virtuaaliyritystoiminta on käytännönläheinen ja hyvä tapa oppia liiketoimintaa ja yrittäjyyttä. Toiminta on antanut mahdollisuuden nähdä liiketoimintaa yrittäjän silmin, kertoo Aku Susi.

Opiskelijat opiskelevat liiketoiminnan osa-alueita ensin teoriassa luennoilla, jonka jälkeen he soveltavat oppimaansa virtuaaliyrityksissä.

– Virtuaaliyrityksen ansiosta myös tiimi- ja ryhmätyöskentelytaidot kehittyvät, kertoo Mari Markus.

Toiminta on myös murtanut opiskelijoiden ennakkoluuloja yrityksen pyörittämisestä. Aiemmin hankalalta tuntunut yrittäjyys tuntuukin nyt oikealta, saavutettavissa olevalta tulevaisuuden mahdollisuudelta.

 

Faktalaatikko

Virtuaaliyritystoiminta = SeAMKin liiketalouden opiskelijat ja International Business -koulutuksen ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat perustavat virtuaaliyritykset ryhmissä. Opiskelijat keksivät liikeidean ja tekevät liiketoimintasuunnitelman. Virtuaaliyritystoiminta jatkuu koko ensimmäisen opiskeluvuoden. Oikeaa rahaa ei liiku eikä oikeaa tuotetta tai palvelua ole, mutta yritystoimintaa simuloidaan todentuntuisesti. Menetelmä on käytännönläheinen tapa oppia liiketoimintaa ja yrittäjyyttä.

 

Lisätiedot

Kristiina Mutka-Vierula, puh. 040 830 4204, kristiina.mutka-vierula@seamk.fi

 

 

 

 

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs