Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Sanssi-kortin saaneista nuorista joka kuudes työllistynyt

Työ- ja elinkeinoministeriö

Sanssi-kortin saaneista nuorista joka kuudes työllistynyt

Julkaistu: 04.01.2011 klo 12:56
Julkaisija: Työ- ja elinkeinoministeriö

Nuorten työllistämisen tukemiseen tarkoitettu Sanssi-kortti on ollut käytössä seitsemän kuukautta. Joulukuun puoliväliin mennessä kortin on saanut yhteensä 18 500 alle 30-vuotiasta työtöntä vastavalmistunutta, joista 3 200 eli lähes joka kuudes on työllistynyt. Sanssi-kortti -hanke jatkuu vuoden 2011 loppuun asti

Nuorten työllistämisen tukemiseen tarkoitettu Sanssi-kortti on ollut käytössä seitsemän kuukautta. Joulukuun puoliväliin mennessä kortin on saanut yhteensä 18 500 alle 30-vuotiasta työtöntä vastavalmistunutta, joista 3 200 eli lähes joka kuudes on työllistynyt. Sanssi-kortti -hanke jatkuu vuoden 2011 loppuun asti

- Viime keväänä oli todella tarpeen käynnistää uusia toimenpiteitä helpottamaan ammatillisesta koulutuksesta valmistuvia nuoria löytämään ensimmäinen työpaikka. Tuolloin työttömistä nuorista noin puolet oli vastavalmistuneita. Myös taantuman kurittamia yrityksiä haluttiin rohkaista nuoren työvoiman rekrytointiin. Näitä tarpeita varten kehitettiin Sanssi-kortti ja sen avulla on myös saatu myönteisiä tuloksia, sanoo työllisyys- ja yrittäjyysosaston päällikkö Tuija Oivo.

Alueittain tarkasteltuna nuoret ovat parhaiten työllistyneet Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella, jossa Sanssi-kortin saaneista lähes neljännekselle on tehty palkkatukipäätös. Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa palkkatukipäätös on tehty yli viidennekselle Sanssi-kortin saaneista.

Sanssi-kortin saaneista ja sen avulla työllistyneistä miehiä on noin 60 % ja naisia noin 40 %. Etelä-Pohjanmaan alueella palkkatukipäätöksiä tehtiin huomattavasti enemmän miehille (74 %) kuin naisille, muilla alueilla sukupuolijakauma on tasaisempi.

- Nuorten miesten työttömyys on ollut meille erityinen huolenaihe. Siksi on ilahduttavaa, että Sanssi-kortti on helpottanut heidän työllistymistään, Oivo toteaa.

Sanssi-kortti on tarkoitettu erityisesti alle 30-vuotiaille vastavalmistuneille, joilla on suoritettuna ammatillinen tutkinto, mutta jotka eivät ole vielä saaneet työpaikkaa. Peruskoulusta ja lukiosta valmistuneet ohjataan ensisijaisesti koulutukseen. Sanssi-kortin alaikäraja on 17 vuotta.

Sanssi-kortilla nuori todistaa työnantajalle, että hänen palkkauskustannuksiinsa voidaan myöntää palkkatukea. Saadakseen palkkatukea työnantajan täytyy tehdä hakemus TE-toimistoon ennen työsuhteen alkamista sekä täyttää tietyt työnantajalle asetetut edellytykset. Työsuhde ei voi alkaa ennen TE-toimiston päätöstä. Palkkatuki on enimmillään 550 euroa kuukaudessa ja sitä maksetaan enintään 10 kuukauden ajalta. Jos työantaja ottaa nuoren oppisopimuskoulutukseen, palkkatukea maksetaan koko koulutuksen ajalta. Työnantajana voi olla kunta, yritys, yhdistys, säätiö tai sosiaalinen yritys, mutta ei valtio.

Palkkatuen myöntäminen edellyttää, että nuori on työttömänä työnhakijana TE-toimistossa. Palkkatukea voidaan myöntää sekä määräaikaiseen että toistaiseksi voimassa olevaan eli vakinaiseen työsuhteeseen. Jos työnantajana on yritys ja työsuhde määräaikainen, alle 25-vuotiaalta edellytetään 3 kuukauden ja 25-29 -vuotiaalta 6 kuukauden yhdenjaksoista työttömyyttä.

 

Lisätiedot:

ylitarkastaja Kirsti Haapa-aho, TEM, puh. 010 604 9082

www.sanssi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs