Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Sairaanhoitajakoulutus veti hakijoita syksyn yhteishaussa

Tampereen ammattikorkeakoulu

Sairaanhoitajakoulutus veti hakijoita syksyn yhteishaussa

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2015 klo 12:58
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Juuri päättyneessä korkeakoulujen syksyn yhteishaussa Tampereen ammattikorkeakouluun halusi opiskelemaan yhteensä 2927 hakijaa. Aloituspaikkoja tammikuussa alkaviin opintoihin on yhteensä 335. Eniten kiinnosti sairaanhoitajakoulutus. Ylemmistä tutkinnoista suosituin oli tradenomin (ylempi AMK) tutkinto palvelu- ja projektiliiketoiminnassa.

Sairaanhoitajaopintoihin oli yhteensä 1859 hakijaa. Sairaanhoitajan päiväopintoihin otetaan yhteensä 80 henkilöä ja monimuotototeutukseen 30 henkilöä. Muuntokoulutukseen, jossa opistotason tutkinnon voi päivittää AMK-tutkinnoksi, valitaan 10 henkilöä. Sote-alalla kiinnosti myös sosionomikoulutus, 30 aloituspaikkaa tavoittelee yhteensä 465 hakijaa.

Tekniikan alan insinöörikoulutukset, jotka voi suorittaa työn ohessa, saivat hyvin hakijoita. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan monimuotototeutukseen TAMKissa oli 376 hakijaa, aloituspaikkoja on 30. Konetekniikan insinöörikoulutus erityisesti Sastamalan ja Luoteis-Pirkanmaan yritysten tarpeisiin kiinnosti 196 hakijaa, aloituspaikkoja on 25.

Ylempien AMK-tutkintojen vetovoima kasvoi. YAMK-tutkinnoista vetovoimaisin oli palvelu- ja projektiliiketoiminnan koulutus, josta valmistuu tradenomeja (ylempi AMK). Hakijoita oli 144 ja aloituspaikkoja 25. Edellisvuosia enemmän kiinnosti myös Information Technology, Master of Engineering –tutkinto, johon hakijoita oli 78 ja aloituspaikkoja 15. Ensimmäistä kertaa järjestettävään musiikkipedagogin ylempään AMK-tutkintoon oli 26 hakijaa, aloituspaikkoja on viidelle musiikkialan ammattilaiselle.

 

Suomen korkeakouluihin oli yhteensä 28 400 hakijaa. Eniten hakijoita valtakunnallisesti (67 % kaikista hakijoista) oli ammattikorkeakoulujen sosiaali-, terveys- ja liikuntatieteen alalle.

Korkeakoulujen kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 26.11. Opiskelijaksi hyväksytyn on otettava opiskelupaikka vastaan 9.12. klo 15 mennessä.

 

Lisätietoja:
TAMK, Hakijapalvelut, hakijapalvelut@tamk.fi, p. 03 2452 395

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs