Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Sähköposti vie jopa puolet työajasta yritysmaailmassa

Atos

Sähköposti vie jopa puolet työajasta yritysmaailmassa

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2012 klo 12:41
Julkaisija: Atos

Eurooppalainen IT-jätti Atos vaihtaa sisäisen sähköpostiviestinnän sosiaalisen median ratkaisuihin

IT-talo Atoksen selvityksen mukaan yritysmaailmassa työntekijältä kuluu viikoittain sähköpostien lukemiseen ja kirjoittamiseen pahimmillaan puolet työajasta. Atoksella on käynnissä Zero Email -niminen hanke, joka tähtää siihen, että kaikki 74 000 työntekijää korvaavat sisäisen sähköpostin sosiaalisen median yritysratkaisuilla. Kokoluokassaan ensimmäisen ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen hankkeen vetäjä Robert Shaw luennoi aiheesta Aalto-yliopistolla tiistaina 4.12.

IT-talo Atos käynnisti Zero Email -hankkeen vuonna 2011, kun se huomasi, että sähköposti oli tulossa tiensä päähän tehokkaana viestintävälineenä. Atoksen selvitysten mukaan työntekijät yritysmaailmassa käyttävät sähköposteihin viikoittain 5-20 tuntia ja suodattimista huolimatta edelleen peräti 18 prosenttia kaikesta sähköpostiliikenteestä on roskapostia. Sähköposti nähdään myös työstressin aiheuttajana: ennen hankkeen käynnistämistä lähes 80 prosenttia Atoksen työntekijöistä koki, että sähköpostia tuli liikaa, sen lukeminen vei liian paljon aikaa ja keskeytti muun työskentelyn.

Zero Emailin tavoite on luopua sisäisestä sähköpostista vuoteen 2014 koko organisaatiossa, joka toimii 48 eri maassa. Nimestään huolimatta hankkeen ydin ei kuitenkaan ole vain sähköposti, vaan Atos pyrkii muuttamaan sisäisen viestinnän työskentelytavat yhteisöllisemmiksi ja tehokkaimmiksi. Teknologia ja työvälineet ovat osa muutosta.

”Zero Emailissa on kyse suuremmasta työelämän muutoksesta, ei ainoastaan teknologisista mullistuksista. Työelämä tarvitsee uusia toimintatapoja ja ratkaisuja, joiden avulla informaatiota voidaan jakaa ja hallita henkilökohtaisemmalla, nopeammalla ja kustannustehokkaammalla tavalla. Sisäisen sähköpostin tyrehtyminen on oikeastaan sivuvaikutus, kun viestintä tehostuu ja muuttuu yhteisölliseksi”, kertoo Zero Email -hankkeen globaali johtaja Robert Shaw.

Atos julkaisi marraskuussa 2012 blueKiwi ZEN -yhteisötyökalun, uudenlaisen suurille organisaatioille suunnattu sosiaalisen median ratkaisun, jonka avulla yritykset voivat luoda kaikki työntekijät kattavan verkoston, helpottaa tiedon jakamista ja jäsentelyä sekä nopeuttaa päätöksentekoa. Atos tarjoaa pilvipalveluna toimivaa blueKiwi ZEN:iä asiakkailleen maailmanlaajuisesti ja ottaa sen omassa organisaatiossaan käyttöön osana Zero Email -hanketta.

Atoksen blueKiwi ZENin esittelyvideo: http://www.youtube.com/watch?v=-M2b4CoZcXI

Mediatiedustelut:

Salla Syrman / Viestintätoimisto Aleksin Kaiku
salla.syrman[a]aleksinkaiku.fi
puh. 050 326 1236

Atos
Atos on Euroopan johtava IT-palvelutalo. Yhtiön vuoden 2011 laskennallinen liikevaihto oli noin 8,5 miljardia euroa. Atoksella on maailmanlaajuisesti 74 000 työntekijää, joista noin 400 Suomessa ja Virossa. Suunnittelemme, toteutamme ja ylläpidämme liiketoimintakriittisiä IT-järjestelmiä maailmanlaajuisen palveluorganisaatiomme kautta. Meitä leimaa vahva toimialatuntemus sekä laatuun ja luotettavuuteen panostaminen. Liiketoimintamme perustuu syviin asiakassuhteisiin, jossa asiakas vie meitä ja me asiakasta eteenpäin. Atos tarjoaa kaikki IT-palvelut aina järjestelmien suunnittelusta niiden jatkuvaan ylläpitoon ja ulkoistamiseen. http://fi.atos.net

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs