Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Rekrytointi-ilmoituksessa nimikkeellä on väliä

Rekrytointi-ilmoituksessa nimikkeellä on väliä

Tiedote.
Julkaistu: 19.07.2011 klo 15:30
Julkaisija: VMP

– Rekrytointi-ilmoituksessa käytettävän tehtävänimikkeen tulee kertoa mahdollisimman hyvin avoimen työtehtävän laadusta ja vaatimustasosta, toteaa VMP Groupin henkilöstökonsultti Irene Turakainen.

– Olisi hyvä, että nimike vastaisi aina mahdollisimman tarkoin tehtävän vaatimustasoa ja vastuuta. Parasta olisi, jos nimikkeestä heti kävisi ilmi, haetaanko suorittavan-, asiantuntija-, vai esimiestason ihmistä, Turakainen neuvoo.

Yleensä asiakasyrityksillä on jo selkeä toive siitä, millä nimikkeellä henkilöä lähdetään hakemaan. Jos henkilöstökonsultti kokee asiakkaan kanssa keskusteltuaan, että tehtävän kuvaus ei vastaa tehtävänimikettä, ehdotetaan uutta nimikettä.

– Nyrkkisääntönä voisi pitää sitä, että suorittavan tason nimike on hyvä, jos siihen voi valmistua koulusta.

Esimerkkinä Turakainen kertoo, että asiakasyritys halusi palkata vyyhdevalmistustyöntekijän. VMP:n konsulttien ehdotuksesta nimike vaihdettiin tuotantotyöntekijään.

– Se kertoo paremmin, että kyseessä on suorittavan tason tehtävä, joka opitaan työssä. Jos taas haetaan CNC-aarporaajaa, nimike on oikein hyvä, sillä tuohon ammattiin valmistutaan koulusta.

 

Nimike luo mielikuvia

Nimike luo mielikuvaa asiakasyrityksestä. Tämän takia haksahdetaan joskus liian hienoilta kalskahtaviin nimiin.

– Itse hätkähdän, jos näen liian räikeitä tehtävänimikkeitä. Muistan, että aulaemännän tehtävään haettiin joskus Floor Manageria, joka antaa aika harhaanjohtavan kuvan tehtävän vaatimustasosta.

Turakainen kertoo tapauksesta, jossa asiakasyritykseen etsittiin ihmistä puhelinmyyntiin. Tehtävä sisälsi lisäksi avustavia toimistotöitä ja myynnin tukitehtäviä.

– Tittelillä puhelinmyyjä on hiukan huono kaiku, joten sillä ei olisi saatu välttämättä päteviä hakijoita. Myyntiassistentin nimikkeellä saimme loistavia hakijoita, vaikka tehtävän kuvauksessa kerrottiinkin, että työ painottuu puhelinmyyntiin.

 

Yrityksen nimi hyvä kertoa

Asiakasyrityksen olisi hyvä kertoa myös oma nimensä hakemuksessa, varsinkin jos kyseessä on tunnettu yritys. Se herättää luottamusta.

– Joskus tilanne saattaa olla yrityskauppojen tai kilpailijoiden vuoksi sellainen, ettei nimeä haluta julkisuuteen. Jollei taustalla ole mitään tämän tyyppistä, on hyvä pelata avoimin kortein.

 

Lisätiedot:

Henkilöstökonsultti Irene Turakainen, VMP Group, p. 040 307 5112, irene.turakainen@vmp.fi

www.vmp.fi

Liitetiedostot

VMP Group on Suomen suurimpiin kuuluva ja palveluverkostoltaan valtakunnan laajin henkilöstöpalvelualan konserni. Ketjun liikevaihto vuonna 2010 oli 101 miljoonaa euroa. VMP tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman yrityksen liiketoimintaa tukevia ratkaisuja, joihin kuuluvat henkilöstövuokraus- ja rekrytointi-, ulkoistus- ja koulutuspalvelut sekä ulkomaalaisten ammattilaisten välittämiseen erikoistunut kansainvälinen rekrytointi. Vuonna 1988 perustettu konserni on suomalaisessa yksityisomistuksessa, ja se haluaa olla mukana kehittämässä työelämän vastuullista tuottavuutta kaikilla markkina-alueillaan. VMP Group toimii franchising-periaatteella Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Konsernilla on ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden välittämiseen erikoistunut toimisto Romaniassa. Vuonna 2010 VMP työllisti 14 000 työntekijää lähes 4 000 asiakasyritykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs