Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Rakennusteollisuus perää viranomaisilta selkeitä ohjeita uusien ilmoitusvelvollisuuksien hoitamiseksi

Rakennusteollisuus RT

Rakennusteollisuus perää viranomaisilta selkeitä ohjeita uusien ilmoitusvelvollisuuksien hoitamiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2013 klo 09:19
Julkaisija: Rakennusteollisuus RT

Eduskunta hyväksyi torstaina verotusmenettelylain ja työturvallisuuslain muutokset. Lainmuutosten seurauksena rakentamispalvelun tilaajille tulee ensi vuoden heinäkuusta alkaen velvollisuus kuukausittain ilmoittaa verottajalle kaikki alihankkijoilleen maksamat maksut. Lisäksi pääurakoitsijan tulee pitää luetteloa työmaan työntekijöistä ja ilmoittaa kuukausittain verottajalle kaikki yhteisellä rakennustyömaalla työskentelevät työntekijät.

Yhdessä aiemmin voimaan tulleen veronumerolainsäädännön kanssa lainmuutokset lisäävät merkittävästi rakennusalalla toimivien talousrikollisten kiinnijäämisriskiä. Rakennusteollisuus RT on ollut aktiivisesti mukana lainvalmistelussa ja pitää lakipakettia pääosin onnistuneena. Järjestö korostaa, että ennen lakimuutosten voimaantuloa on kuitenkin vielä paljon tehtävää.

”Erityisesti sosiaali- ja terveysministeriön ja Verohallinnon on panostettava tarkentavien ohjeiden antamiseen. Vaadittavien ilmoitusten sisältö ja lain keskeiset käsitteet tulee saada yksiselitteisiksi. Täsmennystä vaatii muun muassa se, mitä tarkoitetaan ’yhteisellä rakennustyömaalla työskentelyllä’. Onko esimerkiksi työmaalle tavaran kuljettaminen työmaalla työskentelyä ja tuleeko yksittäisestä sähkörasian paikan vaihtamisesta ja siihen liittyvästä maalaustyöstä ilmoittaa Verohallinnolle?”, työmarkkinajohtaja Tapio Kari Rakennusteollisuus RT:stä sanoo.

Tapio Karin mukaan ohjeiden tulee olla käytössä tämän kevään aikana, jotta ilmoitusvelvollisuuksien hoitamiseksi välttämättömät sähköiset järjestelmät ehditään rakentaa, testata ja ottaa käyttöön ennen lain voimaantuloa. Rakennus- ja kiinteistöalan perustama Suomen Tilaajavastuu Oy kehittää parhaillaan järjestelmiä, joilla työmaiden tiedot saadaan läpinäkyviksi niin tilaajille kuin viranomaisillekin.

”Lakimuutosten myötä rakennustyömailla on myös siirryttävä yhä enemmän sähköiseen kulunseurantaan. Kyseessä on suuri muutos nykyisiin toimintatapoihin”, Tapio Kari painottaa.


Lisätietoja antaa
RT:n työmarkkinajohtaja Tapio Kari, puh. 0500 300 990


Tiedote löytyy myös RT:n verkkosivuilta www.rakennusteollisuus.fi/ajankohtaista.

 

 

 

Rakennusteollisuus RT ry on rakennusalan yritysten elinkeinopoliittisten ja työmarkkina-asioiden edunvalvoja. RT-liittoyhteisöön kuuluvat Keskusliitto ja viisi toimialaa: Talonrakennus, Tuoteteollisuus, Infra, Pinta ja Tekninen urakointi. Viiden toimialan yhteensä yli 2 600 jäsenyrityksen palveluksessa on lähes 55 000 henkilöä. Jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 15 miljardia euroa. Tämä tiedote on myös Rakennusteollisuus RT ry:n verkkosivuilla osoitteessa www.rakennusteollisuus.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs