Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Rakennusliitto valmistautuu voimatoimiin

Rakennusliitto valmistautuu voimatoimiin

Tiedote.
Julkaistu: 01.02.2011 klo 14:52
Julkaisija: Mestalla.fi

Rakennusliiton hallitus ja kahdeksan rakennusteollisuuden sopimusalan neuvottelukunnat päättivät tänään yhteisessä kokouksessaan tavoitella edelleen korotuksia, jotka parantavat rakentajien ostovoimaa ja nostavat rakennusalan vähimmäispalkkoja. Rakennusliitto esittää työnantajille täsmennetyt palkankorotusvaatimukset maanantaina 7.2.2011 jatkuvissa työehtosopimusneuvotteluissa.

Palkankorotustavoitteiden lisäksi liitto käy neuvotteluja mm. sairausajan palkkaa koskevista määräyksistä ja harmaan talouden vastustamisesta.

Rakennuksilla ja rakennustuoteteollisuudessa astuu 1.3.2011 voimaan ylityökielto, jos neuvotteluissa ei ole päästy sitä ennen sopimukseen. Sen lisäksi Rakennusliiton johto sai tänään valtuudet aloittaa myös muita työtaistelutoimia pian maaliskuun alun jälkeen.

Alun perin rakennusalalle solmittiin kaksivuotinen työehtosopimus, jonka piti olla voimassa 29.2.2012 asti. Sen mukaan toisena vuotena olisi sovittu vain palkankorotuksista. Työnantajien tarjous oli kuitenkin Rakennusliiton mielestä niin alimittainen, ettei sen pohjalta syntynyt sovintoa määräaikaan 31.1.2011 mennessä. Näin olleen kaikkien kahdeksan rakennusalan työehtosopimukset päättyvät 28.2.2011.

Rakennusliiton hallitus kokoontuu uudelleen viimeistään 25.2.2011 käsittelemään sopimustilannetta.

Lisätietoja

Matti Harjuniemi 050 1586

Puheenjohtaja

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs