Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Rakennusalan työttömyys lisääntyi selvästi

Rakennusliitto ry

Rakennusalan työttömyys lisääntyi selvästi

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2011 klo 10:47
Julkaisija: Rakennusliitto ry

Rakennusalan työttömyys lisääntyi selvästi marraskuun aikana, mutta varsinaisesta suurta repeämää ei vielä syntynyt. Viime vuoden vastaavana aikana rakentajien työttömyys oli reilut kaksi prosenttiyksikköä suurempi.

Marraskuussa sai ansiosidonnaista päivärahaa noin 6350 Rakennusalan työttömyyskassan jäsentä. Näin työttömyysprosentti oli 10,8 %, kun se vuosi sitten oli tasan 13.

Lokakuusta rakennusalan työttömyys on kuitenkin lisääntynyt merkittävästi eli 1,5 prosenttiyksiköllä ja noin tuhannella työttömällä. Kasvun odotetaan jatkuvan edelleen sydäntalvea kohti mentäessä.

Pahiten työttömyys koettelee Lapin rakentajia, joista oli marraskuussa työttömänä 17,3 %. Sen sijaan Uudellamaalla rakentajien työttömyys lisääntyi selvästi keskimääräistä vähemmän eli 0,7 prosenttiyksikköä.  Uudenmaan rakentajista oli työttömänä 7 prosenttia.

Työttömyys on kasvanut voimakkaasti myös Kainuussa (+3,4%) ja Itä-Suomessa (+2,7 %). Työttömyys on toistaiseksi keskivertoa helpompaa Keski-Suomessa (10,1 %), Hämeessä (10,4%), Pohjanmaalla (8,3%), Kymessä (10,1 %) ja Turussa (9,2 %).

-Työttömyydessä mennään aika lailla samaa linjaa pitkin kuin vuonna 2005. Edessä on joka tapauksessa vaikea talvi tuhansille rakentajaperheille, sanoo Rakennusalan työttömyyskassan puheenjohtaja Matti Harjuniemi.

Lisätietoja:

Matti Harjuniemi,

Rakennusalan työttömyyskassan puheenjohtaja

puh. 050 1586

 

 

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs