Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Rakennusalan lakko peruuntui

Rakennusliitto ry

Rakennusalan lakko peruuntui

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2011 klo 22:47
Julkaisija: Rakennusliitto ry

Rakennusalaa torstaiaamuna uhannut kaksipäiväinen lakko on peruuntunut. Rakennusliitto ja työnantajia edustava Rakennusteollisuus RT hyväksyivät molemmet myöhään keskiviikkoiltana valtakunnansovittelija Esa Lonkan sovintoesityksen.

Sopimusesitys menee kuitenkin vielä sekä Rakennusliiton että Rakennusteollisuuden päättävien elinten käsiteltäväksi. Huomenna alkavaksi kaavailtu kahden päivän lakko on kuitenkin peruuntunut kunnes Rakennusliiton hallitus on käsitellyt esityksen.

Sovintoesityksen mukaan rakennusalojen palkkoja korotettaisiin tänä vuonna keskimäärin 2,55 prosentilla. Korotus tulee kaikille ja samalla prosentilla korotetaan myös taulukkopalkkoja ja lisiä.

Korotukset tulisivat voimaan 10.3.2011 tai sitä lähinnä alkavan palkanmaksukauden alusta. Sopimus on yksivuotinen. Myös alalla voimassa ollut ylityökielto päättyy huomenaamulla.

Rakennusliiton hallitus kokoontuu maanantaina käsittelemään asiaa.

Sovintoesitykseen sisältyy myös alalle neuvoteltu veronumeron käyttöönotto. Se lisätään jokaisen työntekijän henkilötunnisteeseen. Sitä  täytyy lain mukaan jokaisen rakennustyömaalla työskentelevän pitää näkyvillä. Veronumeron avulla rakennusala yrittää hillitä harmaan talouden lisääntymistä.

Neuvottelutuloksessa on sovittiin myös, että sairauspoissaolojen hallintaa ja korvaavaa työtä koskevat kiistat käsitellään liittojen välisissä neuvotteluissa.

Lisätietoja

Puheenjohtaja Matti Harjuniemi 050 1586

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs