Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Porvoo Worksissa nuorille käytännön työkaluja työnhakuun

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Porvoo Worksissa nuorille käytännön työkaluja työnhakuun

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2014 klo 11:17
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Toisen asteen opiskelijoille suunnattu Porvoo Works -ammattiseikkailu toteutetaan neljättä kertaa Porvoo Campuksella 3.–7.3.2014. HAAGA-HELIAn opiskelijoiden järjestämä tapahtuma toimii linkkinä opiskelijoiden ja yritysten välillä. Opiskelijat saavat työkaluja työnhaun tueksi ja yritykset puolestaan paremmin varustautuneita työnhakijoita.

Tänä vuonna ammattiseikkailun teemana on Pohjois-Amerikka, mikä näkyy niin rasteilla kuin tarjoilussakin. Rastit edustavat eri suurkaupunkeja, kuten Hollywood, Miami, New York ja Las Vegas. Myös tapahtuman slogan, Dream Big, viittaa luvattuun maahan, jossa unelmat toteutuvat kovalla työllä.

Kampuksen aulaan pystytetään iso tyhjä lakana, jonne jokainen vieraileva opiskelija voi käydä kirjoittamassa oman unelma-ammattinsa. Se antaa konkreettista tuntumaa oman unelma-ammatin tavoittelemiseen, ja viikon mittaan lakana täyttyy unelmista.

Kesätyö- ja harjoittelupaikat antavat nuorille tärkeitä kokemuksia työelämästä, mutta ensimmäisten työpaikkojen hankkiminen on usein vaikeaa.

– Porvoo Works ammattiseikkailu avaa ovet työelämään, kertoo projektipäällikkönä toimiva matkailualan opiskelija Minna Aakko HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulusta. – Itse aloitin työurani kioskimyyjänä urheilukisoissa ollessani kaksitoistavuotias.

Toteutuksesta vastaavat HAAGA-HELIAn restonomiopiskelijat oppivat projektin kautta juuri niitä taitoja, joita työelämässäkin tarvitaan: projektin hallintaa, tiimityöskentelyä, myyntitaitoja ja stressin sekä epävarmuuden sietokykyä.

Porvoo Works -ammattiseikkailuun osallistuu vuosittain noin 400 toisen asteen opiskelijaa Porvoosta ja lähialueilta. Osallistujat saavat tietoa työpaikoista ja työkaluja työnhakuun. Ammattiseikkailu on jaettu neljään pisteeseen, joilla käydään läpi muun muassa, miten tehdään ammattimainen CV ja työhakemus, kuinka onnistunut työhaastattelu sujuu ja esitellään eri ammatteja.

Ammattiseikkailun aikataulu on seuraava:
ma 3.3. klo 13–16
ti 4.3. klo 8–11 ja 13–15
ke 5.3. klo 9–11.30
to 6.3. klo 9–11.30
pe 7.3. klo 9–11.30

 

Lisätiedot: opiskelija Minna Aakko, HAAGA-HELIA, Matkailun koulutusohjelma, minna.aakko@myy.haaga-helia.fi, puh. 044 5755 611

 

 

 

Liitetiedostot

 

 

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee noin 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs