Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Pilkington Lahden Lasitehdas Oy:n maa-alue ja kiinteistö myyty Anjalankosken Umatek Oy:lle

Pilkington Automotive Finland Oy

Pilkington Lahden Lasitehdas Oy:n maa-alue ja kiinteistö myyty Anjalankosken Umatek Oy:lle

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2016 klo 15:48
Julkaisija: Pilkington Automotive Finland Oy

Pilkington Lahden Lasitehdas Oy ja Anjalankosken Umatek Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Lahden Lasitehtaan maa-alueen ja kiinteistön kaupasta.  Kaupasta huolimatta rakennuslasituotteiden myynti ja markkinointi jatkuu entiseen tapaan Pilkington Lahden Lasitehdas Oy:n nimissä.

”Lahden Lasitehtaan lasintuotanto lakkautettiin vuonna 2012 Euroopan talouskriisin ja konserninlaajuisten uudelleen järjestelyiden johdosta. Tämän jälkeen olemme selvittäneet tehtaan käynnistämistä useaan otteeseen eri tahojen kanssa, mutta nykyisen tuote- ja kapasiteettitilanteen valossa emme valitettavasti näe tehtaan käynnistämistä realistisena lähitulevaisuudessa. Näin ollen teimme vaikean päätöksen myydä tehdaskiinteistön”, kertoo Pilkington Automotive Finlandin Euroopan erikoisajoneuvoliiketoiminnan johtaja Richard Lawrence.

Pilkington Lahden Lasitehdas Oy jatkaa kiinteistökaupasta huolimatta nykyistä liiketoimintaansa rakennuslasituotteiden myyjänä ja markkinoijana Suomessa. Rakennuslasit valmistetaan Pilkingtonin tehtailla eri puolella Eurooppaa. Pilkingtonin tuotannollinen toiminta Suomessa keskittyy Tampereella ja Laitilassa valmistettaviin ajoneuvolaseihin.

 

Lisätietoja:

Pilkington Lahden Lasitehdas Oy
Toimitusjohtaja Mikko Heiska
p. +358 50 532 9675, mikko.heiska[at]fi.nsg.com

Kaupallinen päällikkö Markku Laiho
p. +358 500 492 744, markku.laiho[at]fi.nsg.com

---

Vuonna 1826 perustettu lasituotteita ja -ratkaisuja toimittava Pilkington kuuluu japanilaiseen NSG-konserniin, joka työllistää maailmanlaajuisesti noin 28 000 työntekijää. Konsernilla on valmistusta 29 maassa ja myyntiä yli 130 maassa. Pilkington Automotive Finland Oy:n Tampereen ja Laitilan tehtaat valmistavat laseja mm. traktoreihin, puimureihin ja linja-autoihin. Pilkingtonin Suomen yhtiöiden liikevaihto viime tilikaudella oli 94 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä noin 650.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs