Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Persoonallisuudella työkokemusta suurempi merkitys rekrytoinneissa

Duunitori

Persoonallisuudella työkokemusta suurempi merkitys rekrytoinneissa

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2015 klo 08:15
Julkaisija: Duunitori

Persoonallisuustestit todella suosittuja rekrytoinneissa – Duunitorin Tyyppitestin on tehnyt syksyn aikana jo yli 100 000 suomalaista. Suuren suosion saavuttaneen Tyyppitestin avulla työnhakija tunnistaa omat vahvuutensa, joita voi korostaa niin työhakemuksessa kuin työhaastattelussakin.

Hakijan persoonallisuudella on nykyään rekrytoinneissa usein jopa suurempi merkitys kuin aikaisemmalla työkokemuksella. Persoonallisuutta ja sopivuutta tiimiin testataan usein rekrytoinneissa erilaisilla testeillä, jotka tekee psykologi tai soveltuvuusarviointeihin perehtynyt ammattilainen. Tyyppitesti antaa nyt mahdollisuuden testata omaa persoonallisuuttaan myös itse – ilmaiseksi. Testin tuloksia hyödynnetään sekä työnhaussa että ihmissuhteissa. Duunitorin Tyyppitestin on tehnyt syksyn aikana jo yli 100 000 suomalaista.

"Saimme idean Tyyppitestiin kun lähdimme miettimään, miten oman persoonallisuuden piirteitä voisi parhaiten korostaa työnhaussa. Halusimme julkaista testin, jonka avulla työnhakija voi kartoittaa omia vahvuuksiaan, joita voi sitten nostaa esille niin työhakemuksessa kuin työhaastattelussakin. Tyyppitestin suuri suosio kertoo siitä, että aihe kiinnostaa suomalaisia", kertoo Duunitorin toimitusjohtaja ja perustaja Thomas Grönholm.

Testi jakaa ihmiset 40 kysymyksen perusteella 16 pääluonnetyyppiin, joille on kullekin annettu omat kuvaavat nimensä. Tyyppitestin avulla testaaja voi selvittää, mitä ihmistyyppiä hän edustaa ja kenen tunnetun henkilön kanssa hän jakaa saman persoonallisuustyypin. Lisäksi testi antaa tietoa henkilön vahvuusalueista. Tyyppitestin tuloksia voi hyödyntää niin työnhaussa, työelämässä kuin ihmissuhteissakin. Suomalaisittain poikkeukselliseen tyyliin useat testin tehneet ovat jakaneet tuloksensa myös sosiaalisessa mediassa.

Testin takana on kaksi suomalaista yritystä: henkilöstökehittämisen asiantuntijayritys Human Element Oy sekä työnhakupalvelu Duunitoria julkaiseva Skyhood Oy. Testi pohjautuu Carl Jungin analyyttiseen psykologiaan, joka on yksi eniten käytetyistä ihmisten samankaltaisuutta ja erilaisuutta mittaavista menetelmistä maailmassa. "On tärkeä muistaa, että testin tulos ei ole täydellinen kuvaus henkilöstä eikä se yksinään riitä kuvaamaan henkilön ajattelua tai toimintatapoja. Hyvää suuntaa se kuitenkin antaa”, toteaa Virpi Kainulainen, yksi Human Elementin perustajista. "Parhaimmassa tapauksessa tulokset saattavat auttaa kiinnittämään huomiota sellaisiin uramahdollisuuksiin, joita ei olisi aiemmin osannut ajatella", täydentää Thomas Grönholm.

Tyyppitesti löytyy osoitteesta: https://duunitori.fi/tyyppitesti/ 

Liitetiedostot

Lisätietoja:

Thomas Grönholm,
CEO / Founder, Duunitori / Skyhood Oy
thomas@duunitori.fi, +358 40 544 4523

Duunitori on Suomen laajin työnhakukone ja uudenlainen työelämään keskittyvä media. Duunitorilta löytyy suurin osa maan avoimista työpaikoista ja sosiaalisessa mediassa palvelun työpaikkayhteisöjä seuraa yhteensä yli 250 000 henkilöä. Vuoden 2015 aikana palvelussa on vierailtu keskimäärin yli 100 000 kertaa viikossa. duunitori.fi

Duunitorilta löytyy avoimien työpaikkojen lisäksi uravinkkejä, työnhakuun ja kiinnostaviin yrityksiin ja toimialoihin liittyviä artikkeleita sekä vieraskirjoituksia. tyoelama.duunitori.fi
 
Skyhood Oy on vuonna 2010 perustettu helsinkiläinen yritys, joka kehittää palveluita rekrytointialalle. Skyhood tarjoaa työkaluja ja palveluja, joiden avulla suorahakutoimisto, rekrytointiyritys tai organisaation sisäinen rekrytointitiimi löytää tehokkaasti ja luottamuksellisesti päteviä työntekijöitä johto­‐ ja asiantuntijatehtäviin.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs