Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Palautepallomeri - läpinäkyvä ja yhteisöllinen tapa saada asiakkaiden ääni kuuluviin

Lahden ammattikorkeakoulu

Palautepallomeri - läpinäkyvä ja yhteisöllinen tapa saada asiakkaiden ääni kuuluviin

Tiedote.
Julkaistu: 02.12.2013 klo 08:41
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Fellmanniassa otetaan maanantaina 2.12.2013 käyttöön Palautepallomeri©, joka on Fellmannian, Lahden ammattikorkeakoulun ja Suomen Muotoilusäätiön yhteistyössä kehittämä sähköinen palautejärjestelmä. Ideointi- ja konseptointivaiheessa mukana oli opiskelijoita Muotoiluinstituutista, ja tekninen toteutus on LAMK:n tekniikan alan opiskelijoiden käsialaa.

- Opiskelijoiden monialainen osaaminen oli merkittävä tekijä täysin uudenlaisen palautteenantokanavan suunnittelussa ja toteutuksessa, sanoo Fellmannian asiakaspalvelupäällikkö Niina Ihalainen.

Lähtökohtana Palautepallomeren ideoinnissa oli luoda reaaliaikainen, läpinäkyvä ja yhteisöllinen palautemalli, joka on helposti lähestyttävä ja jossa on mukana annos pelillisyyttä ja visuaalisesti houkuttelevia elementtejä.

- Nopealla vilkaisulla voi nähdä, mistä Fellmanniassa puhutaan ja millainen tunnelma talossa vallitsee.  Eriväriset pallot heijastelevat talon käyttäjien tunnetiloja. Mielipiteet ja palautteet toimivista palveluista tai hiertävistä epäkohdista antavat arvokasta tietoa ja lisäeväitä Fellmannian jatkuvalle kehittämiselle, Ihalainen kuvailee.

Palautepallomeren taustalla designpääkaupunkivuoden 2012 hanke

Palautepallomeren ideointi ja suunnittelu alkoivat WDC Helsinki 2012 -vuonna Fellmannian palvelumuotoilun arviointi -hankkeessa, jonka tavoitteena oli arvioida elokuussa 2011 avatun ja uudistuneen Fellmannian palvelumuotoilun onnistumista sekä kehittää sitä edelleen.

- Mukana oli vahvasti tutkimuksellinen näkökulma. Talon arjessa syntyvät palautteet, kokemukset, ideat ja kehittämistarpeet kirjattiin ylös, hyviä käytänteitä vahvistettiin sekä uusia kehitettiin palvelumuotoilun keinoin, Niina Ihalainen kertoo.  

Tästä työstä lähti syntymään konkreettinen tuote ja palvelu - Palautepallomeri, joka antaa nyt arvokasta tietoa talon jatkuvalle kehittämiselle ja uudistamiselle.

Tervetuloa tutustumaan Palautepallomereen ma 2.12. klo 12, Fellmannia, Kirkkokatu 27.

Palautepallomeri toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Mozilla Firefox, Google Chrome ja Safari
Tutustu palautepallomereen täällä: http://myy.lamk.fi/fellmannia/

Lisätietoja
Asiakaspalvelupäällikkö Niina Ihalainen
Päijät-Hämeen koulutuskonserni, oppimiskeskus Fellmannia
Kirkkokatu 27, Lahti
Puh. 044 356 6746
niina.ihalainen@phkk.fi

 

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs