Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Paakkola Conveyorsin Tommi Juntikasta Pohjois-ja Itä-Suomen aluevoittaja - Ernst & Youngin kasvuyrittäjäkilpailukiertue käynnistyi Oulusta

Ernst & Young

Paakkola Conveyorsin Tommi Juntikasta Pohjois-ja Itä-Suomen aluevoittaja - Ernst & Youngin kasvuyrittäjäkilpailukiertue käynnistyi Oulusta

Julkaistu: 07.10.2010 klo 12:41
Julkaisija: Ernst & Young

Kuljetinjärjestelmiä ja -toimituksia suunnittelevan ja toteuttavan Paakkola Conveyors Oy:n toimitusjohtaja Tommi Juntikka on valittu vuoden 2010 Pohjois- ja Itä-Suomen parhaaksi kasvuyrittäjäksi.

Ernst & Youngin vuonna 1986 perustama Entrepreneur of the Year on maantieteellisesti laajin ja kansainvälisesti tunnetuin kasvuyrityskilpailu. Suomessa kilpailu järjestetään nyt kahdeksatta kertaa, ja kisa huipentuu marraskuussa vuoden 2010 kasvuyrittäjän valintaan.

”Kun yleinen taloustilanne on näin haasteellinen, on ollut hienoa nähdä kilpailussa ehdokkaita, jotka ovat selvinneet laman yli. Ehdokasjoukosta löytyy tänä vuonna hienoja tarinoita, vankkaa yrittämistä, sitkeyttä, innovaatioita ja onnistumisia”, toteaa kilpailun tuomariston puheenjohtaja, Onvest Oy:n toimitusjohtaja Maarit Toivanen-Koivisto tämän vuoden kilpailusta.

Tasainen kasvu ja vahva vienti vetureina menestykseen
Paakkola Conveyors Oy sijaitsee Tervolassa. Nykyisen toimitusjohtajan Tommi Juntikan isä, Tuomo Juntikka perusti Paakkola Conveyors Oy:n vuonna 1993 vaimonsa kanssa. Näistä ajoista saakka yrityksen kasvu on ollut tasaista. Nykyisin Paakkola Conveyors Oy toimittaa kuljetinjärjestelmiä koko Pohjoiskalotin alueelle.

”Paakkola Conveyorsin kasvuvauhti on ollut hyvä, etenkin viime vuosien liikevaihto on kasvanut ripeästi. Yrityksen vienti vetää hyvin. Ala on kilpailtu, joten hyvät taloudelliset luvut kertovat siitä, että yritys tekee asioita kilpailijoitaan paremmin ja on ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan”, toteaa kilpailun johtaja Mikko Rytilahti Ernst & Youngilta.

Yrittäjähenki on Tommi Juntikalla verissä. Hän on lapsesta saakka ollut mukana isänsä yrityksen toiminnassa. Yrittäjänä hän korostaa sitä, että pienelläkin paikkakunnalla toimiva yritys voi menestyä ja toimia myös kansainvälisesti. Ylpeys omasta ja työntekijöiden osaamisesta on vahva.
Yrityksen strategia on perustunut tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaiden kanssa sekä toimitusprojektien hallintaan, jotka ovat tuoneet yritykselle luotettavan toimijan maineen. Yrityksessä arvostetaan metallialan ammattilaisia, ja heitä pidetään käsityöläisinä. Yrityksessä ovat käytössä kisälli-mestari-työparit, joissa kokeneemmat ohjaavat nuorempia työntekijöitä.

Pohjois- ja Itä-Suomen ehdokkaat olivat Aimo Korte (Aimo Kortteen Konepaja Oy), Jukka ja Matti Juola (Andament Oy), Jari Laakso (Avalon Oy), Jaakko Rahko (HZPC Sadokas Oy), Matti Lipsanen (Lipa-Betoni Oy), Lippo Mikola (Novia Finland Oy), Tommi Juntikka (Paakkola Conveyors Oy), Timo Pekkarinen (Rakennusliike LapTi Oy), Asko Myllymäki (Rakennusliike Lehto Oy) ja Matti Kurttio (Tormets Oy).

Maailmanlaajuinen kilpailu kasvuyrittäjille
Entrepreneur of the Year -kilpailun tavoitteena on lisätä kasvuhakuisen yrittäjyyden arvostusta sekä kannustaa nykyisiä ja tulevia yrittäjiä. Suomessa on käynnissä kahdeksas kilpailukausi, jonka huipentuu marraskuussa vuoden kasvuyrittäjän valintaan. Viime vuonna tunnustuksen sai venesatama- ja laiturirakentaja Marinetekin perustaja-toimitusjohtaja Ilkka Seppälä.

Entrepreneur of the Year -kilpailua käydään ensin alueellisesti ja sen jälkeen valtakunnallisella tasolla. Yrittäjien alueellinen parhaimmisto palkitaan lokakuussa neljällä paikkakunnalla: Helsingissä (Uusimaa), Oulussa (Pohjois- ja Itä-Suomi), Tampereella (Häme ja Keski-Suomi) ja Turussa (Länsi-Suomi).

Aluevoittajat pääsevät valtakunnalliseen loppukilpailuun, joka järjestetään 4.–5.11.2010 Helsingissä. Tuomaristo haastattelee tuolloin finalistit henkilökohtaisesti. Haastatteluissa käydään läpi muun muassa yrittäjähenkeä ja yrittäjän henkilökohtaisia ominaisuuksia sekä hänen edustamansa yrityksen strategiaa, taloudellista menestystä, yhteiskuntavastuuta, kansainvälisyyttä ja innovatiivisuutta.

Juhlagaalassa 5.11. julkistetaan kauppa-, tuotanto- ja palvelut -toimialasarjojen parhaat sekä heidän joukostaan valittu valtakunnallinen Entrepreneur of the Year -voittaja. Lisäksi jaetaan Young Entrepreneur of the Year -erikoispalkinto enintään 35-vuotiaalle kasvuyrittäjälle. Valtakunnallisen kilpailun voittaja edustaa Suomea kansainvälisessä Entrepreneur of the Year -kilpailussa Monte Carlossa ensi kesänä.

Vuoden 2010 tuomaristoon kuuluvat vuorineuvos, Onvest Oy:n toimitusjohtaja Maarit Toivanen-Koivisto (tuomariston uusi puheenjohtaja); Electrosonic Group Oy Ab:n hallituksen puheenjohtaja, President of European Family Businesses - GEEF Philip Aminoff; K. Hartwall Oy:n konsernijohtaja J.T. Bergqvist; Oras Invest Oy:n toimitusjohtaja Jari Paasikivi; Salmela-Yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela; Okmetic Oyj:n toimitusjohtaja Kai Seikku; viime vuoden kilpailun voittajana tuomaristoon kutsuttu Marinetek Group Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Seppälä; Kiilto Family Oy:n toimitusjohtaja Erkki Solja; Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professori Liisa Välikangas ja CapMan Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Westerlund. Tuomariston sihteerinä toimii Suomen Entrepreneur of the Year -kilpailun johtaja, Ernst & Youngin kasvuyritysryhmän johtaja Mikko Rytilahti.

Ernst & Young järjestää kilpailun yhdessä yrittäjyyttä tukevien yhteistyökumppaneidensa kanssa. Pääyhteistyökumppaneina toimivat Eläke-Fennia, Evli ja Elisa sekä Talentum ja tutkimusyhteistyökumppanina Elinkeinoelämän keskusliitto EK. 

Lisätietoja:
Mikko Rytilahti, KHT, partneri, Entrepreneur of the Year -kilpailun johtaja, Ernst & Young Oy,
puhelin 040 578 6742 , sähköposti mikko.rytilahti@fi.ey.com

Hannele Lindell, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Ernst & Young Oy, puhelin 040 506 8456, sähköposti hannele.lindell@fi.ey.com

Kuvatiedustelut: Susanna Isohanni, Netprofile Finalnd Oy, puhelin 040 560 4849, susanna@netprofile.fi

Ernst & Young
Ernst & Young on johtava maailmanlaajuinen tilintarkastuksen, verokonsultoinnin, yritysjärjestelyiden, liikkeenjohdon konsultoinnin ja liikejuridiikan asiantuntija. Yhteiset arvot ja vahva sitoutuminen laatuun muodostavat perustan 144 000 ammattilaisemme kansainväliselle yhteistyölle. Vaikutamme henkilöstömme ja asiakkaidemme sekä meitä ympäröivän yhteiskunnan kasvuun ja kehitykseen tunnistamalla mahdollisuudet ja tukemalla tavoitteiden toteuttamisessa. Lisätietoja löydät osoitteesta www.ey.com/fi.

Entrepreneur of the Year
Ernst & Young Entrepreneur of the Year on arvostettu kansainvälinen tunnustuspalkinto menestyville kasvuyrittäjille. Se rohkaisee kasvuhakuiseen, vastuulliseen yrittäjyyteen ja kannustaa yrittäjiä, jotka innostavat muita visioillaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Entrepreneur of the Year tukee kasvavan ja kannattavan liiketoiminnan rakentajia ja antaa heille tunnustusta yli 50 maassa alueellisella, kansallisella ja maailmanlaajuisella tasolla toteutettavassa kasvuyrittäjäkilpailussa. www.eoy.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs