Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Opiskelijoiden työelämään siirtymistä tuetaan - Centria aloitti eMentoreiden kouluttamisen

Centria-ammattikorkeakoulu

Opiskelijoiden työelämään siirtymistä tuetaan - Centria aloitti eMentoreiden kouluttamisen

Tiedote.
Julkaistu: 03.05.2016 klo 08:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-, Kajaanin ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulut toteuttavat yhdessä ESR-rahoitteisen kaksivuotisen eMentorointihankkeen. Hankkeessa koulutetaan ammattikorkeakoulujen alumneista ja ylempää amk-tutkintoa suorittavista opiskelijoista eMentoreita perustutkinto-opiskelijoille.

Tavoitteena sujuva siirtyminen työelämään

Alkusysäys hankkeelle lähti toiveesta helpottaa ammattikorkeakouluopiskelijoiden siirtymistä opinnoista työelämään. Yhtenä keinona nähtiin korkeakoulussa tapahtuva mentorointi, jonka avulla opiskelija voi hankkia työelämätaitoja ja rakentaa työelämäverkostoaan. Mentorointi eli hiljaisen tiedon siirtäminen työntekijältä toiselle luottamuksellisessa ja vuorovaikutteisessa suhteessa, on muutaman viime vuoden aikana noussut tärkeään rooliin organisaatioiden osaamisen kehittämisessä.

Perinteisen kasvokkaisen parimentoroinnin lisäksi hankkeessa tullaan kokeilemaan myös erilaisia digitaalisia mentorointivälineitä ja ryhmämentorointia. Hankkeessa kehitettyä koulutusta ja mentorointimenetelmiä on tarkoitus hyödyntää jatkossa ammattikorkeakoulujen omana toimintana.

Uudenlaista oppimista

Huhtikuussa koulutuksen aloitti 38 tulevaa eMentoria. Koulutukseen kuuluu neljä lähitapaamista, itsenäistä opiskelua ja mentorointiharjoittelua. Paitsi syvällistä tietoa mentoroinnista, opiskelijat saavat koulutuksen aikana tietoja ja taitoja myös digitaalisuuden ja pelillisyyden hyödyntämisestä mentoroinnissa, moninaisuuden johtamisesta sekä korkeakouluopintojen opinnollistamisesta.

- Kyseessä on aivan uudenlainen koulutus, jossa kaikkien kolmen ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmät ovat reaaliaikaisesti ja verkkovälitteisesti yhteydessä keskenään. Tilanne on lähes sama, kuin jos olisimme kaikki samassa luokkatilassa, kertoo projektipäällikkö Helena Åkerlund.

Ammattikorkeakoulujen yhteistyöstä on löytynyt runsaasti etuja jo koulutuksen alkumetreillä. On esimerkiksi ollut mahdollisuus yhdistää toimijoiden vahvuusalueet ja erikoisosaaminen kustannustehokkaasti ja kaikkien ammattikorkeakoulujen opiskelijoita hyödyttäen. Opiskelijoiden kannalta verkostoituminen muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden kanssa on hyödyllistä myös tulevan työelämän kannalta. Maantieteellinen kattavuus on tuonut myös sen konkreettisen edun, että esimerkiksi Helsingissä työskentelevä Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelija voi osallistua lähipäiviin Kouvolassa.

Mentoroitavat löytyvät eri alojen opiskelijoista

Toukokuussa hankkeessa aloitetaan aktoreiden eli mentoroitavien perustutkinto-opiskelijoiden rekrytointi. Mukaan otetaan eri alojen opiskelijoita eri vuosikursseilta. Opiskelijoille suoritetun ennakkokyselyn perusteella näyttäisi, että kiinnostusta eMentorointitoimintaa kohtaan on runsaasti. Hanke antaa sekä tuleville mentoreille että aktoreille arvokasta osaamista, jota tämän päivän ja tulevaisuuden työelämässä arvostetaan.

Lisätiedot:
projektipäällikkö Helena Åkerlund, 050 521 0906, helena.akerlund@centria.fi

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs