Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Opiskelijatiimi voitti ensimmäisen Nordea Innovation Prizen

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Opiskelijatiimi voitti ensimmäisen Nordea Innovation Prizen

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2014 klo 13:21
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ensimmäinen Nordea Innovation Prize -palkinto jaettiin 16.12.2014. Palkinnon voitti Kymenlaakson ammattikorkeakoulun opiskelijatiimi ”Flow Lights for Shower”. Tiimi innovoi ohjelmoitavan merkkivalon suihkun käyttäjille.

Voittaja valittiin seitsemän finalistin joukosta. Voittajatiimi oli monialainen. Siinä oli liiketalouden, muotoilun ja johdon assistenttityön opiskelijoita. Tiimiin kuuluivat Karl Helenius, Ekaterina Kärkkäinen, Johanna Lindroos, Petteri Linkomaa, Emma Nevalainen ja Hanna Talsi.

Valintaraadissa oli mukana Nordeasta pankinjohtajat Harri Koskinen ja Kristiina Launikari sekä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun edustajia. Raati perusteli ideaa seuraavasti: Ideassa on kaupallista potentiaalia ja sen avulla voidaan lyhentää suihkussa oloaikaa ja säästää energiaa. Opiskelijat ovat tuottaneet idean uudella tavalla virtuaaliympäristössä sekä hyödyntäneet tehokkaasti lyhyessä ajassa tiimin jäsenten erilaista osaamista.

Nordean pankinjohtaja Harri Korhonen korostaa innovatiivisuuden ja yrittäjyyskulttuurin vahvistamista alueella sekä korkeakouluopiskelijoiden rohkaisemista yritystoiminnan käynnistämiseen. Hänen mielestään on tärkeää lisätä käytännön tietoa rahoitusmarkkinoista ja tuoda pankki lähemmäs yrittäjäuraa suunnittelevia opiskelijoita. Nordea antaa neuvontaa nuorille aloittaville opiskelijoille yritysten maksuliike-, rahoitus-, säästämis- ja vakuutusasioissa ja esittelee aloittavien yritysten rahoituspalveluja opiskelijatilaisuuksissa tai -kursseilla 1–3 kertaa vuodessa. Yritystoimintaa suunnittelevilla on myös mahdollisuus yksilölliseen konsultaatioon Nordeassa.

Johtaminen ja yrittäjyys -tiimin tiimivastaava Ari Lindeman korostaa uuden oppimisen ja innovoinnin tarkastelua uuden yritystoiminnan luomisen näkökulmasta. Opinnoissa tulee kasvaa yrittäjämäiseen toimintaan kaikilla elämänalueilla, mistä on hyötyä niin työllistymisessä kuin omassa yritystoiminnassa. Nordea ja Kyamkin muut kumppanit yhdessä opiskelijoiden oman Patteri Entrepreneurship Societyn kanssa edistävät korkeakouluyrittäjyyttä tukevia verkostoja.

Nordea ja Kyamk solmivat syksyllä 2014 sopimuksen vuosittain jaettavasta Nordea Innovation Prize -palkinnosta, jonka arvo on 750 euroa. Kilpailuun valitaan tiimityötaidoiltaan ja idean kehittelykyvyltään ja kaupallisilta mahdollisuuksiltaan tuloksellisimmat opiskelijatiimit. Finaaliin valittiin Ideasta innovaatioon -suurryhmätoteutuksissa ja innovointi- ja yrittäjyysleireillä kehitetyistä noin 60 ideasta seitsemän ehdotusta. Palkinnon saajan valitsivat Nordean ja Kyamkin edustajat opiskelijatiimien ideaesitysten perusteella.

Tänä vuonna erilaisiin ideointi- ja innovointiopintoihin osallistui yli 400 opiskelijaa. Lisäksi erillisiin intensiivisiin 24 tunnin Jameihin ja pidempiin Venture- ja Startup-tapahtumiin muun muassa Kouvolassa, Pyhtäällä ja Cambridgessä osallistui noin 100 opiskelijaa. Toiminta laajenee ensi vuonna, jolloin potentiaalisia uusia opiskelijainnovaattoreita ja -yrittäjiä on Kymenlaaksossa jo yli 600.

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Tiimivastaava Ari Lindeman
P. 044 702 8225, ari.lindeman(at)kyamk.fi

Nordea
Pankinjohtaja Harri Koskinen
P. 040 531 4018, harri.koskinen(at)nordea.fi

Kuvateksti: Kuvassa seitsemän finalistitiimiä. Oikealla voittajatiimin edustaja Emma Nevalainen.

Liitetiedostot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on arvostettu, vastuullinen ja kansainvälinen kouluttaja. Ammattikorkeakoulu on alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden tuottaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs