Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Opiskelijajärjestöt neuvottelijoille Säätytalolla to 28.2.: Opiskeluaikaan kohdistuva paine ei pelasta työuria!

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Opiskelijajärjestöt neuvottelijoille Säätytalolla to 28.2.: Opiskeluaikaan kohdistuva paine ei pelasta työuria!

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2013 klo 12:00
Julkaisija: Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Tiedote 27.2.2013

Valtakunnallisten opiskelijajärjestöjen edustajat kokoontuvat torstaiaamuna 28.2.2013 klo 8.00 alkaen Säätytalon eteen lähettämään opiskelijoiden terveiset maan hallituksen puolivälitarkasteluun.

Mukana tempauksessa ovat Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL), Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto - SAMOK, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI, Suomen Lukiolaisten Liitto ja Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU.


Opiskelijajärjestöt vaativat hallitusta tunnustamaan, että taloudellisen huoltosuhteen kannalta ensisijainen huomio on oltava työllisyysasteen nostamisessa, etenkin työurien keskeltä. Työllisyysastetta tai eläköitymisikää ei saada nousemaan millään yksittäisellä “kikka kolmosella”, vaan käyttöön on otettava koko työelämän kehittämisen keinoarsenaali, jolla voidaan tukea esimerkiksi työelämän laatua ja työssä jaksamista.

”Myös opiskeluaikoihin voidaan vaikuttaa koulutuspoliittisilla keinoilla, mutta nyt tarvitaan kepin sijasta porkkanaa ettei hallitus aja samalla kepiniskulla työllisyysastetta vielä nykyistäkin syvempään alennustilaan”, summaavat opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat.

Opiskelijat esittelevät tempauksessaan venytysliikkeitä työurien pidentämiseksi ja jakavat välipalaa puoliväliriiheen saapuville päätöksentekijöille.


Työurat venymään! -tempaus Säätytalolla to 28.2.2013

7.30 Opiskelijoiden edustajat saapuvat Säätytalolle

8.00 - 9.00 Opiskelijat tervehtivät neuvottelijoita ja jakavat välipalaa neuvotteluiden tueksi

9.00 - 11.00  Opiskelijat päivystävät Säätytalolla venyttelyesitysten ja musiikin säestämänä

Taustaa tempaukselle:
Hallitus kokoontuu 28.2. Säätytalolle hallitusohjelman puolivälitarkastelua varten. Tarkastelun yhteydessä keskustellaan muun muassa toimenpiteistä kestävyysvajeen korjaamiseksi ja työurien pidentämiseksi.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Marina Lampinen (SYL), p. 044 906 5007, marina.lampinen@syl.fi

puheenjohtaja Mikko Valtonen (SAMOK), p. 050 389 1000, mikko.valtonen@samok.fi

puheenjohtaja Aleksej Fedotov (SAKKI), p. 040 961 8847,aleksej.fedotov@sakkinet.fi

puheenjohtaja Daniel Sazonov (SLL), p. 045 129 6812, daniel.sazonov@lukio.fi

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 135 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. SYL:n ydinosaamisalueita ovat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja kansainväliset asiat. Lisäksi SYL:ssä paneudutaan työelämään, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

www.syl.fi
www.facebook.com/SYL.FIN

www.twitter.com/SYL_FIN

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry
Lapinrinne 2, 00180 Helsinki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs