Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Opinnäytetyö: Työn ohessa hankittu AMK-tutkinto edistää urakehitystä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Työn ohessa hankittu AMK-tutkinto edistää urakehitystä

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2011 klo 09:00
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ammattikorkeakoulututkinto edistää insinöörien ja tradenomien urakehitystä, asemaa työssä, alaisten määrää, palkan suuruutta ja palkankorotuksia.

HAMKin Valkeakosken yksiköstä valmistuneiden tradenomien ja insinöörien urakehitystä on tutkittu. Tutkimus koski työn ohessa suoritettavista koulutusohjelmista eli ns. aikuiskoulutuksesta valmistuneita. Tutkimuksen teki opinnäytetyönään itsekin International Business -koulutusohjelmasta tradenomiksi joulukuussa valmistuva Minna Kaikumaa.

Tutkimuksessa selvisi, että työn ohessa suoritettu ammattikorkeakoulututkinto paransi selvästi urakehitystä ja asemaa työssä. Se vaikutti myös alaisten määrään, uuden haasteellisen työn saamiseen, palkan suuruuteen, palkankorotuksiin ja itsetuntoon. Lisäksi tutkinto synnytti useilla halun jatko-opiskella lisää.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että tutkinto edisti ja tuki urapolkujen kehittymistä. Eroavaisuuksia insinöörien ja tradenomien välillä löytyi mm. kuukausipalkan suuruudesta, henkilökohtaisista palkankorotuksien määrästä ja esimiesasemasta. Syitä näiden eroavaisuuksien taustalla olivat esim. sukupuoli, ikäryhmä, koulutusohjelma ja valmistumisvuosi.

Tutkimuksen pohjana ollut kysely lähetettiin yhteensä 323 alumnille, jotka olivat valmistuneet HAMKin Valkeakosken yksikön työn ohessa suoritettavista suomen- tai englanninkielisistä koulutusohjelmista (International Business, tuotantotalous ja automaatiotekniikka).

Valmistuneet insinöörit ja tradenomit olivat saavuttaneet opiskelujen myötä muitakin positiivisia ja merkittäviä asioita kuten laajan verkoston, pätevän asiantuntijatason, uusia työmahdollisuuksia, kansainvälisen suuntautuneisuuden ja valmiudet kansainväliseen työhön sekä monikulttuurisen tietämyksen.

työn ohjaaja Annaleena Kolehmainen, p. 03 646 6811 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs