Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Ohjelmisto-osaajia tarvitaan reilusti lisää Lappeenrantaan

Lappeenrannan kaupunki

Ohjelmisto-osaajia tarvitaan reilusti lisää Lappeenrantaan

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2016 klo 12:50
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

ICT-ala on vahvassa kasvussa Lappeenrannassa. Yritysrypäs työllistää nykyisin reilut 800 osaajaa ja määrän on ennustettu ainakin kaksinkertaistuvan seuraavan kymmenen vuoden aikana. Yhä useampi toimiala tarvitsee tulevaisuudessa ohjelmistokehittäjiä, ei pelkästään IT-yritykset.

Wirma Lappeenrannan asiantuntijan Lauri Haikon mukaan Lappeenrannassa koulutetaan liian vähän alan osaajia. - Saimaan Ammattikorkeakoulun ICT-insinöörien koulutuksen lopetuspäätöksen myötä alueen oma ohjelmisto-osaajien koulutus on pelkästään Lappeenrannan teknillisen yliopiston LUT:n varassa. Se ei enää riitä vastaamaan alan kasvuun, hän kuvaa tilannetta.

Lappeenrannassa toimivat Maestro, Visma, CGI, OCTO3, Nasta Technologies ja Mediakolmio etsivät työvoimaa Lappeenrannan seudun ulkopuolelta yhteisen rekrytointikampanjan avulla. Yrityksillä on auki yli 50 ohjelmistoalan työpaikkaa, pääasiassa ohjelmistokehittäjille. Kampanjan käytännön toteutuksesta vastaa Lappeenrannan seudun kehitysyhtiö Wirma Lappeenranta yhteistyössä kaupungin kanssa.

Lappeenrantalainen ohjelmistoyritys OCTO3 on tottunut tekemään markkinointiyhteistyötä toimialan muiden yritysten kanssa uuden työvoiman houkuttelemiseksi alueelle. - Olimme mukana viime syksyn  kampanjassa ja saimme lähes 100 työhakemusta. Olemme palkanneet sen jälkeen kymmenen uutta työntekijää. Kasvumme jatkuu uuden kampanjan myötä. Tämä on erittäin tuloksellista yhteistyötä Wirman ja kaupungin kanssa, toteaa OCTO3 toimitusjohtaja Tommi Laitinen hymyillen.

Uutena tulokkaana rekrytointikampanjassa on mukana uuden ajan markkinointitoimisto Mediakolmio Oy. Voimakkaasti kasvava, yli 30 asiantuntijaa Helsingissä ja Lappeenrannassa työllistävä yritys hakee uusia osaajia Lappeenrannassa sijaitsevaan ICT-yksikköönsä.  –  Hyödynnämme digitaalisaation tuomia mahdollisuuksia markkinoinnissa ja myynnissä täysin uudella tavalla, joka poikkeaa perinteisten mainos- ja mediatoimistojen toiminnasta, kertoo Mediakolmion toimitusjohtaja Janne Mäenpää. 

Lappeenrannan kaupunki ja ympäristökunnat ovat reagoineet ohjelmistoalan voimakkaaseen kasvuun. Yritykset, Wirma Lappeenranta, Saimaan ammattikorkeakoulu sekä Lappeenrannan teknillinen yliopisto pyrkivät käynnistämään vuoden kestoisen ohjelmistoalan täydennyskoulutuksen ICT-insinööreille ja muille sopivan taustakoulutuksen omaaville jo ensi syksyn aikana. – Uuden koulutusmallin avulla mahdollistamme yritysten kasvun ja helpotamme alueen työvoimatarpeita nopealla aikataululla. Pitkän aikavälin tavoitteena on käynnistää yrityslähtöinen ohjelmistoalan koulutus, jolla turvataan alueen työvoiman omavaraisuus tulevaisuudessa, Haiko kertoo.

OCTO3:n toimitusjohtaja Laitinen on tyytyväinen korkeakoulujen ja kehitysyhtiön aktiivisuuteen työpaikkojen saamiseksi alueelle. – ICT on tulevaisuuden kasvusektori ja uskon, että oikeilla toimenpiteillä siitä saadaan kehitettyä vahva tukijalka myös Etelä-Karjalaan.  Näen tulevaisuuden Lappeenrannassa erittäin positiivisena.

Avoimet työpaikat löytyvät sivulta www.wirma.fi/itosaajarekry

Lisätietoja:

Katja Tiikasalo, markkinointiviestintäpäällikkö, Wirma Lappeenranta Oy, p. 050 490 5421, katja.tiikasalo@wirma.fi

Lauri Haiko, asiantuntija, erityisasiantuntija, sijoittuminen ja yritysneuvonta, Wirma Lappeenranta Oy, p.  040 529 3925. lauri.haiko@wirma.fi

Liitetiedostot

Wirma Lappeenranta Oy palvelee Lappeenrannan seudun yrittäjiä, yrityksiä ja sidosryhmiä sekä kehittää alueen toimintaympäristöä ja kilpailukykyä. Tavoitteenamme on saada Lappeenrannan seudulle uudistuvaa liiketoimintaa ja lisätä alueemme vetovoimaisuutta. Wirma on Lappeenrannan ja ympäristökuntien – Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren – omistama voittoa tavoittelematon seudullinen elinkeinoyhtiö. www.wirma.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs