Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Nordic Built Challenge -innovaatiokilpailun kohteet on valittu - Suomesta mukana on Tampereella sijaitseva Hippostalo

Senaatti-kiinteistöt

Nordic Built Challenge -innovaatiokilpailun kohteet on valittu - Suomesta mukana on Tampereella sijaitseva Hippostalo

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2012 klo 13:51
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Marraskuussa käynnistyvän Nordic Built Challenge -innovaatiokilpailun kohteiksi on valittu viisi kiinteistöä, yksi kustakin pohjoismaasta.  Kilpailun tavoitteena on kehittää ja ideoida vihreää korjausrakentamista. Suomessa kilpailukohteena on Tampereen Kalevassa sijaitseva, valtion virastotalona toimiva Hippostalo, jonka omistaa Senaatti-kiinteistöt.

Senaatti-kiinteistöjen tavoitteena on kilpailuttaa ideoita siitä, miten virastorakennuksesta saadaan teknisin keinoin Energia Plus -talo. Toteutuessaan se tarkoittaisi, että talo tuottaa oman käytettävän energiansa ja jakaa ylimääräisen energian verkkoon. Tavoite on asetettu korkealle ja toteutuminen edellyttää rakenteellisia ja energiateknisiä innovaatioita.  Lisäksi kilpailussa tutkitaan, miten tiloja ja tonttia voidaan hyödyntää ja kehittää ekotehokkuuden näkökulmasta ja haetaan uudenlaisia joustavia ja innovatiivisia työympäristöratkaisuja tulevaisuuden muuttuviin työnteon tarpeisiin.

”Suomessa kilpailu on tässä vaiheessa ennen kaikkea ideakilpailu. Saamistamme ratkaisuesityksistä riippuen mahdollista on, että kilpailussa kehitettyjä työympäristöön ja rakennukseen liittyviä innovaatioita tullaan soveltamaan käytäntöön joko Hippostalossa tai muussa vastaavassa 70 - 80-luvun virastotalossa. Tavoitteenamme on kilpailun kautta löytää ratkaisuja, jotka olisivat mahdollisimman hyvin hyödynnettävissä laajemminkin tuon ajan toimistorakennusten peruskorjauksissa,” sanoo johtava asiantuntija Kristiina Koskiaho Senaatti-kiinteistöistä.  

Muissa Pohjoismaissa kilpailukohteita ovat Posthuset, Oslo, Norja, Botkyrkabyggen, Tukholma, Ruotsi, Høfdabakki, Reykjavik, Islanti, Ballerup Ejendomsselskab Ellebo, Kööpenhamina, Tanska

Kaksivaiheinen kilpailu – voittajalle miljoona Norjan kruunua

Jokainen maakohtainen kilpailu käynnistyy ideointivaiheella, jossa voi esittää yleisen konseptin tai idean anonyymiin arviointivaiheeseen. Neljä parasta jokaisessa kilpailussa palkitaan 150 000 Norjan kruunulla, ja ne saavat mahdollisuuden jatkaa kilpailun toiseen vaiheeseen, jossa kilpailuideoiden tulee olla konkreettisia ja toteutuskelpoisia. Myös toisen vaiheen palkintona on 150 000 Norjan kruunua.

Kunkin maan kilpailun voittaja osallistuu vielä pohjoismaiseen loppukilpailuun, jossa koko kilpailun voittaja palkitaan 1.000.000 Norjan kruunulla Nordic Built Charter -periaatteiden parhaasta demonstroinnista.   

- Nordic Built Challenge -kilpailun avulla haluamme kannustaa pohjoismaista rakennusalaa ajattelemaan uusin tavoin. Uskomme, että toimialojen ja maiden rajat ylittävä yhteistyö auttaa meitä näkemään, mikä voi olla mahdollista ja samalla saavutamme enemmän, sanoo Hans Fridberg, Nordic Built -hankkeen projektipäällikkö ja Nordic Innovationin asiantuntija.

Kilpailut käynnistetään virallisesti marraskuun 8. päivänä Tukholmassa, jossa on mahdollista tavata sekä rakennuksien omistajat että mahdollisia yhteistyökumppaneita. Kilpailuun voi rekisteröityä osoitteessa www.nordicbuilt.org/challengelaunch


Nordic Built Challenge perustuu Nordic Built Charter -sopimuksessa kuvattuihin 10 kunnianhimoiseen periaatteeseen, joihin rakennetun ympäristömme tulisi tulevaisuudessa pohjautua. Avainsanat ovat yhteistyö ja innovaatiot. Senaatti-kiinteistöt allekirjoitti Nordic Built Charterin kansallisessa allekirjoitustapahtumassa 9.10.2012 Helsingissä.  Liitteessä on tarkempi kuvaus Nordic Built Charterin sisällöstä.

Nordic Built on pohjoismainen aloite, jonka tavoitteena on vauhdittaa kestävien rakennuskonseptien kehitystä. Se yhdistää keskeiset pohjoismaiset vahvuudet, tarjoaa kiinnostavan ja tehokkaan areenan yhteistyölle sekä edistää konkreettisesti hankkeita, joiden avulla on mahdollista tuottaa merkittäviä globaalin tason ratkaisuja.

Lisätietoja:

Kristiina Koskiaho, 0205 811 392, Senaatti-kiinteistöt, kristiina.koskiaho@senaatti.fi

Hans Fridberg, +47 469 20 340, h.fridberg@nordicinnovation.org
Malin Kock, +47 95 92 49 53, m.kock@nordicinnovation.org

Ari Ahonen, RYM Oy, +358 400 618300, ari.ahonen@rym.fi

Heli Kotilainen, y, +358 40 579 3611, heli.kotilaineny@figbc.fi
www.nordicbuilt.org

 

 

 

Liitetiedostot

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion sisäisenä työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana tuottaa ja tarjoaa tiloja ja niihin liittyviä palveluja valtionhallinnolle. Toimitilojen vuokraus, investoinnit sekä kiinteistöjen ja palvelujen kehittäminen muodostavat liiketoiminnan perustan. Toimintamme perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen. Tuomme tilalle ratkaisut. Tutustu toimintaamme verkossa http://yhteiskuntavastuuraportti2011.senaatti.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs