Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Myynti kuuluu kaikille rooleille -Uutuuskirjan julkistus

Kisspublishing

Myynti kuuluu kaikille rooleille -Uutuuskirjan julkistus

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2016 klo 07:50
Julkaisija: Kisspublishing

Eilen julkaistiin uutuuskirja "Suomalainen Myynti on syvältä vai onko?" Kirjan kirjoittajat Kissconsulting oy:n johtoryhmäläiset Maarika Maury, Jaana Tuomila ja Tuomo Meretniemi, kertoivat julkistustilaisuudessa myynti- ja palvelu kulttuurin vahvistuvan pala palalta ja antoivat positiivisia wow esimerkkejä suomalaisesta myynnistä, mutta korostivat, että tekemistäkin vielä on.

Myynti tuntuu edelleen olevan suomalaiselle enemmän kauhistus ja ahdistus, kuin innostus. Myynnin arvo ymmärretään, mutta toivotaan, että joku toinen hoitaisi sen ”likaisen homman. ”Ilman vahvaa otetta myyntiin ei suomalaista taloutta kuitenkaan nosteta. Kirjan kirjoittajat korostavat, että myynnillisyys kuuluu kaikille. Enää ei voida sysätä myyntiä muutamille ihmisille, kertovat kirjan kirjoittajat Maury, Tuomola ja Meretniemi. 

Usein asiantuntija on nimenomaan se paras myyjä”, muistuttaa Maarika Maury.” Joskus asiakas keskustelee ensin asiantuntijan kanssa, joka kutsuu paikan päälle sen ”oikean myyjän”. Siinä tilanteessa tilanteesta puuttuu luontevuus. Asiantuntija osaa myydä omalla asiantuntijuudellaan, osaa suositella ja on uskottava. 

Myynti -ja vaikuttamistaidot koskevat kaikkia rooleja ja kaikkia ammatteja. Kirjanpitäjä, asentaja, pesulatyöntekijä, asfalttimies, professori, lääkäri, pappi  tai kunnan virkailija asentaja tarvitsee myynti ja vaikuttamistaitoja. Myynti- ja neuvottelutaitoja tarvitaan oikeastaan kaikessa yhteistyössä toisten ihmisten kanssa, muistuttaa kehitysjohtaja Jaana Tuomila. Kirja on siis suunnattu jokaiselle suomalaiselle, myyntitaidon pitäisi olla jokaisen kansalaistaito korostavat Tuomila, Maury, ja Meretniemi.

Otteita tarinoista:  

”Ystäväni on lahjakas taiteilija. Hän joutuu usein tekemään keikkaa muilla aloilla, harmitellen, ettei taide elätä häntä riittävästi.  Hän oli ollut maalaamassa puistossa. Kertoi iloissaan, että joku oli sanonut, että haluaa ostaa taulun. Ilahduin. ”No myitkö?”, kysyin. ”En, koska taulu ei ollut vielä valmis”. ”No otitko puhelinnumeron?”. ”En”. ”No annoitko edes puhelinnumeron?”. ”En”. Miten kummassa hän kuvittelee elävänsä taiteen tekemisellä, jos ei hän anna asiakkaiden ostaa tauluja?

”Gigantin henkilöstöpäällikkö otti minua palaverimme päätteeksi kiinni käsikynkästä ja lähti viemään minua kodinkoneostoksille. Kerroin, että olin tullut hakemaan kahvinkeitintä remonttiporukalle. Henkilöstöpäällikkö kiinnostui isosta remontistani ja huomasi mahdollisuuden kahvinkeittimen lisäksi kokonaisvaltaisempaan kauppaan. Täältä sain kotiini jääkaapit, hellat, keittiöt kuin uudet sievät kodinkoneet uutteen kauniiseen kotiini. Loukkaannuinko? Koinko tyrkytyksenä? Olin ilahtunut välittämisestä ja vaivannäöstä sekä onnistuneesta lopputuloksesta.”

Suomalainen myynti on syvältä, vai onko? on hauskasti ja oivaltavasti kirjoitettu kirja, jossa kerrotaan aitoja ja hurmaavia wow-kokemuksia, jotka antavat inspiraatiota ja oivalluksia. Tarinoita on myös no no -kokemuksista, joita jokaisen myyntityötä tekevän tulee välttää. Lisänimenä kirjalla on Työkaluja myyntiloikkaan ja kirja antaakin eväitä myynnin kehittämiselle niin yksilön kuin myyntijohtamisen näkökulmasta.

Kirjan julkaisutilaisuudessa niin kirjailijat itse kuin useat puhujat ja osallistujat kertoivat tarinoita myynnin eri kokemuksista, niin onnistumisista kuin epäonnistumisistakin. Tilaisuuden avasi näyttelijä tuottaja Hannu Kahakorpi. Ruohonjuuren asiakaspalvelupäällikkö Tuulia Bucciarelli antoi positiivisen esimerkin wow palvelusta ja myynnistä, Kappahin entinen maajohtaja nykyinen farkku kauppias Aleksi Salminen kertoi hauskasti ja elävästi, millaisilla keinoilla ja johtamisella kulttuuria muutetaan.

 

Yhteystiedot ja haastattelupyynnöt, pdf tai toimittajakappaleen tilaus:

Maarika Maury  maarika@kissconsulting.fi  p. +358 (0) 50 590 0412

Jaana Tuomila  jaana.tuomila@kissconsulting.fi  p. +358 (0)440 633 336 

Liitetiedostot

Maarika Maury, Tuomo Meretniemi ja Jaana Tuomila ovat valmennusyritys Kissconsulting Oy:n johtoryhmäläisiä ja auttavat työssään yrityksiä selkeän suunnan löytämiseen, parempaan johtamiseen, ihmisten inspirointiin sekä tärkeiden myyntiloikkien toteuttamiseen. Kirjoittajat ovat aikaisemmin julkaisseet kirjan Pelolla johtaminen on perseestä 
(Auditorium 2015, Maury & Meretniemi & Tuomila).

KISS Publishing on työelämän sekä hyvän elämän taitoihin keskittyvä kustannusyritys, joka haluaa edistää hyvää johtamista sekä työelämän tärkeitä taitoja.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs