Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Ministeri Risikko: Työn uusi johtajuus -teema haastaa meidät kaikki pohtimaan työn tekemisen tapojamme

Valtiovarainministeriö

Ministeri Risikko: Työn uusi johtajuus -teema haastaa meidät kaikki pohtimaan työn tekemisen tapojamme

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2014 klo 08:39
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

– Valtionhallinnon pitää olla tehokasta ja avointa sekä sopia kansainväliseen ja sähköiseen toimintaympäristöön. Ajasta ja paikasta riippumattomalla työllä on valtiolla huikeita mahdollisuuksia. Etätyö on viime vuosina lisääntynyt myös valtionhallinnossa ja toivon sen laajenevan edelleen. Kansallisen etätyöpäivän teema ”Työn uusi johtajuus” haastaa meidät kaikki pohtimaan myös muita työn tekemisen tapojamme, liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko toteaa.

Tietotyön osuus on merkittävä valtionhallinnossa

Suuri osa valtionhallinnossa tehtävästä työstä on tietotyötä, joka ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Valtionhallinnon työntekijä voi olla läsnä monella tavalla ja monella kanavalla. Hän voi olla virtuaalisesti yhteydessä asiakkaisiin ja fyysisesti läsnä työyhteisössään. Valtionhallinnossa on myös tehtäviä, joissa työntekijät ovat fyysisesti lähellä asiakasta, mutta pitävät virtuaalisesti yhteyttä työyhteisöönsä.

Tavoitteena asiantunteva, osaava ja asiakaslähtöinen valtionhallinto

Digitalisaatio mahdollistaa valtionhallinnossa uudenlaisia toimintatapoja asiakkaiden kanssa ja työyhteisöjen sisällä. Ministeri Risikko toteaakin, että valtionhallinnon tuottavuus paranee parhaiten uudistamalla toimintaa asiakaslähtöisesti sähköisiä toimintatapoja täysimääräisesti hyödyntäen.

– Valtionhallinnon työkulttuurin tulee sallia ja mahdollistaa monenlaiset työnteon mallit. Valtionhallinnon tuottavuutta, asiakaspalvelua ja henkilöstön työhyvinvointia on mahdollista parantaa samanaikaisesti. Keskeisessä roolissa työkulttuurin kehittämisessä on organisaatioiden sisäinen hallinto, erityisesti HR-toiminto. Hallinnon tuleekin nähdä itsensä uusien toimintatapojen mahdollistajana, ministeri Risikko muistuttaa.

Kansallinen etätyöpäivä verkossa

Lisätietoja:

Antti Häkkänen, erityisavustaja, puh. 02955 30228
Virpi Einola-Pekkinen, kehittämispäällikkö, puh. 02955 30233

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs