Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Ministeri Risikko: Tavoitteeksi vammaisten työllistyminen avoimille työmarkkinoille

Sosiaali- ja terveysministeriö

Ministeri Risikko: Tavoitteeksi vammaisten työllistyminen avoimille työmarkkinoille

Julkaistu: 17.06.2010 klo 10:34
Julkaisija: Sosiaali- ja terveysministeriö

Peruspalveluministeri Paula Risikon mukaan Suomessa on pidettävä tavoitteena vammaisten henkilöiden työllistymistä avoimille työmarkkinoille, palkkasuhteiseen työhön.

Peruspalveluministeri Paula Risikon mukaan Suomessa on pidettävä tavoitteena vammaisten henkilöiden työllistymistä avoimille työmarkkinoille, palkkasuhteiseen työhön.

"Vammaisten henkilöiden työllistyminen avoimille työmarkkinoille on ollut vaikeampaa kuin muiden kansalaisten. Työhön osallistumisen mahdollisuudet tulee turvata kaikille, sillä työ torjuu köyhyyttä ja syrjäytymistä sekä vahvistaa yhteiskunnallista osallisuutta", sanoi ministeri Risikko torstaina 17. kesäkuuta European Platform for Rehabilitation -konferenssissa Helsingissä. Kansainväliseen konferenssiin kokoontuvat vuosittain ammatillisen kuntoutuksen ja vammaisten henkilöiden työllistymisen asiantuntijat.

"Vammaisten henkilöiden panosta työmarkkinoilla on sekä Suomessa että useissa Euroopan unionin maissa arveltu jatkossa tarvittavan aiempaa enemmän. Meillä Suomessa yleinen tavoite pidentää työuria koskee vammaisia työntekijöitä yhdenvertaisesti muiden kanssa."

Ministeri Risikon mukaan vammaisten henkilöiden on erityisen vaikeaa löytää ensimmäinen työpaikka ja aloittaa työura. Hyvin toimivilla työmarkkinoilla ajoittainen taikka osittainen työkyky ei kuitenkaan voi olla este työnteolle.

"Tarvitsemme uudistuksia, joilla aktiivisia työnhaku- ja -saantimahdollisuuksia työmarkkinoilla painotetaan enemmän kuin sosiaaliturvan varaan rakennettuja tulevaisuuden ratkaisuja. Keskeisiä keinoja työllistymisen esteiden poistamisessa ja lieventämisessä ovat yksilöllinen ammatinvalinnan ohjaus ja neuvonta, tuettu työllistyminen, työ- ja opetushallinnon yhteistyön tiivistäminen ja ylipäätään aktiivinen tuki erityisesti nuorelle henkilölle työelämään kiinni pääsemiseksi."

"Työympäristön esteettömyys, yksilölliset apuvälineet sekä henkilökohtainen apu ovat työnteon edellytys monelle vaikeavammaiselle henkilölle. On tärkeää, että tarvittavat mukautukset, tuki ja palvelut ovat käytettävissä heti työnteon alkaessa. Työelämässä pysymiseksi ja siinä jaksamisen tueksi tarvitaan myös oikea-aikaista ammatillista kuntoutusta."

"Tämän päivän vammaispoliittisessa ajattelussa ihmisten välinen yhdenvertaisuus ja osallisuus sekä vammaisten henkilöiden oikeus tarvitsemiinsa palveluihin ja tukitoimiin ovat keskeisiä näkökulmia. Toivon, että osallisuuden ja yhdenvertaisuuden näkökulma edelleen vahvistuu myös vammaisten henkilöiden koulutuksen, ammatillisen kuntoutuksen ja työllistymisen tukemisen palveluissa."

Vammaisten henkilöiden työllistyminen ja sitä tukevat toimet ovat keskeisiä myös hallituksen valmistelemassa vammaispoliittisessa ohjelmassa, joka julkistetaan syksyllä.

Lisätietoja

Hallitussihteeri Jaana Huhta, p. 09 160 74132

Muualla palvelussamme

Työllistymistä tukeva toiminta

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs