Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Menestysväylästä apua yritystoiminnan eri vaiheisiin Kotkan-Haminan seudulla

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Menestysväylästä apua yritystoiminnan eri vaiheisiin Kotkan-Haminan seudulla

Tiedote.
Julkaistu: 22.08.2013 klo 10:02
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Käynnissä oleva talouden rakennemuutos tuo haasteita yrityksille.  Etenkin rakennemuutoksen kourissa yrityksen on mietittävä miten säilyttää kannattavuus ja kehittää yritystä. Cursorin toteuttama Menestysväylä tarjoaa jokaisen kehityshaluisen, Kotkan-Haminan seudulla toimivan yrityksen käyttöön ohjatun kehittämisprosessin, eri alojen asiantuntijoista kootun mentoriverkoston ja koulutuspaketin.

Kehittämisen kohteena voi olla esimerkiksi toimintaympäristön muutokseen reagointi yrityksen suunnittelemalla tavalla tai yrityksen auttaminen kasvu-uralle. ”Usein yrittäjällä on vuosikausia ollut ideoita ja ajatuksia, jotka ovat vain jääneet toteuttamatta. Menestysväylä tuo mahdollisuuksia esimerkiksi uusien tuote- tai palveluideoiden kehittämiseen ja arviointiin”, kertoo projektipäällikkö Ilmo Larvi Cursorista. ”Idean työstäminen kannattavaksi liiketoiminnaksi vaatii resursseja ja investointeja sekä määrätietoista kehittämistä nykyistä tulorahoitusta unohtamatta.”

Menestysväylästä voi löytyä apua myös omistajanvaihdokseen liittyviin haasteisiin. ”Monella yrityksen jatkajalla on uutta potkua ja ideoita yritystoiminnan kehittämiseen. Yrityksen haltuunotto, sen tuloksentekomoottorin kirkastaminen ja parhaimpien ominaisuuksien kehittäminen on tärkeää, jotta yritys säilyttää ja vahvistaa kannattavuuttaan”, jatkaa Ilmo Larvi.

Menestysväylän tapa käsitellä asioita on hyvin konkreettinen. Täysin luottamuksellisin keskusteluin yrityksen nykyinen tila käydään tarkasti läpi ja kartoitetaan yrityksen asema markkinoilla, asiakkaat, tuotteet, kilpailijat sekä taloudellinen liikkumavara.  Laajennetussa yritysmentoriklinikassa yrittäjän tai yritysjohdon kehittämisajatuksia tarkastellaan eri näkökulmista.  Kehittämisestä tehdään prosessi, joka budjetoidaan resurssien, investointien, koulutus- ja asiantuntijatarpeen pohjalta. Selvityksessä haetaan sopivat yhteistyökumppanit, etsitään tarvittavat asiantuntijat ja kartoitetaan rahoitusmahdollisuuksia. Kehittäminen myös aikataulutetaan. Jatkoklinikoin varmistetaan ja tarvittaessa haetaan yritykselle sopivimmat keinot, joilla yrityksen kehittämistarve saadaan toteutettua. Mentoriklinikka laatii suosituksistaan kirjallisen raportin.

Keskustelut ja haastattelut, kirjallinen raportti ja mentoriklinikan konsultointi ovat Kotkan-Haminan seudun yrityksille maksuttomia. Menestysväylän järjestämistä koulutusilloista, työpajailloista ja yritysvierailuista ja -tutustumismatkoista peritään pieni maksu. Menestysväylän kautta on saatavilla myös kaupallisten asiantuntijoiden ja muiden toimijoiden maksullisia kehittämispalveluja.

Menestysväylä järjestää lyhyitä iltakoulutuksia, joissa käydään läpi yrityksen perustoimintoja hallintoa ja johtamista, talousasioita, myyntiä ja markkinointia, tuotteen ja palvelun rakentamista ja kehittämistä sekä kansainvälistymistä. Menestysväylän jokainen koulutusosa on kaksipäiväinen. Ensimmäisen päivän aikana pureudutaan aihepiirin teoriaan ja ajankohtaisiin asioihin. Toisena koulutuspäivänä järjestetään työpaja, jossa aihetta käsitellään oman yrityksen toiminnan kannalta.

Koulutukset järjestetään illalla, että kaikki halukkaat ehtivät mukaan.  Ensimmäinen koulutus alkaa 11.9.2013 ja niitä toteutetaan keväälle 2014 saakka. Menestysväylä järjestää myös yritysvierailu- ja messumatkoja, joilla etsitään näkökulmia toteuttaa asiat uusin tavoin.

Cursorin toteuttama Menestysväylä-hanke jatkuu 31.7.2014 asti. Hanketta rahoittavat Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Euroopan unionin sosiaalirahasto (ESR).

Lisätietoja:    

projektipäällikkö Ilmo Larvi,Cursor Oy, puh. 040 190 2519, ilmo.larvi@cursor.fi

Menestysväylän koulutuskalenteri:

11. ja 12.9.2013 Yrityksen hallinto ja johtaminen

30. ja 31.10.2013 Tuote, palvelu ja tuotanto

20. ja 21.11.2013 Myynti ja markkinointi

7. ja 8.5.2014 Talous ja tunnusluvut

14.–15.5.2014 Kansainvälistyminen

Koulutukset ja työpajat järjestetään iltaisin klo 17–21.30 Cursorin tiloissa osoitteessa Kyminlinnantie 6, Eagle-talo, 48600 Kotka.

Kouluttajana toimii Marjo Ansas, Ansas Oy.

Hinnat:

Koulutuspäivä 75 euroa + alv 24 % per osallistuja, mikäli yrityksestä on useampia osallistujia, on veloitus heiltä -50 %

Työpaja 75 euroa + alv 24 % per yritys (max 3 henkilöä/yritys)

Kansainvälistymisosio (15.–16.5.2014) hintoineen täsmentyy myöhemmin. 

Koulutuksiin tulee ilmoittautua viikkoa ennen koulutuksen ajankohtaa.

Yritys voi ottaa osaa kaikkiin koulutuksiin tai valita vapaasti sopivimmat osiot. Myös ainoastaan työpajoihin voi osallistua.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: www.cursor.fi/menestysvayla

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs