Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Mediakutsu: Autismin talvipäivät 12.-13.2. Jyväskylässä

Autismi- ja Aspergerliitto ry

Mediakutsu: Autismin talvipäivät 12.-13.2. Jyväskylässä

Kutsu.
Julkaistu: 04.02.2016 klo 14:51
Julkaisija: Autismi- ja Aspergerliitto ry

 

Tervetuloa Autismin talvipäiville 12.-13.2.2016 Jyväskylään (Jyväskylän Paviljonki, Lutakonaukio 12, 40101 Jyväskylä)

Tänä vuonna 14. kertaa järjestettävien Autismin talvipäivien teemana on "Esteetön arki".

Perjantaina ohjelmassa paneudutaan muun muassa autismikirjon häiriön diagnoosimuutokseen: häviääkö Asperger-diagnoosi ja mihin muutos vaikuttaa? Kuullaan asiantuntijaluento professori Sven Bölteltä (Karolinska Institutet) kansainvälisestä ICF-luokituksesta, jonka avulla voi arvioida henkilön toimintakykyä ja toimintarajoitteita. Puhutaan myös vihanhallinnasta sekä uniongelmista autismin kirjon henkilöillä.

Lauantaina saadaan tietoa seksuaalisuuden kohtaamisesta, siirtymävaiheiden tukemisesta, ikääntymisen tuomista haasteista sekä kuullaan kokemuksia erityisestä sisaruudesta. Lisäksi keskustellaan esteettömästä arjesta eri näkökulmista: mitä tarkoittaa esteettömyys autismin kirjon kohdalla?

Molempina päivinä on mahdollisuus valita useasta luentovaihtoehdosta. Asiantuntijaluentojen lisäksi myös kokemusosaajat pääsevät ääneen. Talvipäivillä autismialan alueelliset sekä valtakunnalliset palveluntarjoajat ja toimijat esittäytyvät Tietotorilla.

Autismin talvipäivien ohjelma löytyy osoitteesta: www.autismiliitto.fi/talvipaivat

XIV Autismin talvipäivät
pe 12.2. klo 9.30–17
la 13.2. klo 8.30–15.45

Media on tervetullut tutustumaan Autismin talvipäivien ohjelmaan ja oheistapahtumiin. Median edustajia pyydetään ilmoittautumaan mielellään etukäteen.

Median ilmoittautumiset, haastattelupyynnöt ja lisätietoja
Autismi- ja Aspergerliiton viestintäkoordinaattori Helin Vesala 050 591 5899, helin.vesala@autismiliitto.fi

 

Autismi ja Aspergerin oireyhtymä ovat neurobiologisia keskushermoston kehityshäiriöitä. Häiriöstä aiheutuvat toimintarajoitteet ilmenevät muun muassa poikkeavina reaktioina aistiärsykkeisiin, sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja kommunikoinnissa ja rajoittuneena tai stereotyyppisenä käytöksenä. Autismin kirjoon kuuluvat autismin ja Aspergerin oireyhtymän lisäksi Rettin oireyhtymä ja disintegratiivinen kehityshäiriö. Autismin kirjoon lukeutuvia henkilöitä on Suomessa arviolta 54 000. Vuonna 1997 perustettu Autismi- ja Aspergerliitto ry on valtakunnallinen edunvalvontajärjestö, jolla on 25 jäsenyhdistystä. Esteettömyys, saavutettavuus ja osallisuus ohjaavat liiton toimintaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs