Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Maatalousyrittäjien hyvinvointipäivä Savonlinnassa 30.10.2013 tarjoaa tukea ja tietoa

Mela

Maatalousyrittäjien hyvinvointipäivä Savonlinnassa 30.10.2013 tarjoaa tukea ja tietoa

Tiedote.
Julkaistu: 24.10.2013 klo 16:40
Julkaisija: Mela

Hyvinvointipäivän tavoitteena on tarjota maatalousyrittäjille konkreettista apua, olipa mieltä painava asia iso tai pieni. Päivän aikana on tilaisuus keskustella psykologi Pirkko Lahden kanssa luottamuksellisesti ja maksutta. Ratkaisu vaikeaan elämäntilanteeseen voi löytyä keskustelusta, eri vaihtoehdoista tai yrittäjän johdattamisesta avun lähteille. Psykologi Pirkko Lahdella on pitkä kokemus muun muassa terapiahoidosta ja paljon tietoa erilaisista auttamismahdollisuuksista.

Monien tutkimusten mukaan maatalousyrittäjiä kuormittavat eniten työn sitovuus, taloudelliset huolet ja epävarmuus. Isot investoinnit ovat kasvattaneet riskejä ja erikoistuminen sekä erilaiset paperityöt ja tarkastukset ovat lisänneet työmäärää. Myös ihmissuhteisiin voi liittyä monenlaisia ongelmia. Koska maatalousyrittäjällä ei ole palkansaajien tavoin työyhteisöä tukenaan, hän voi helposti jäädä ongelmineen yksin.

Hyvinvointipäivän aikana voi kysyä myös omista sosiaaliturva-asioistaan. Paikallinen Mela-asiamies Mikko Jantunen neuvoo tai häneltä voi halutessaan varata ajan, jos asia sitä vaatii. Mela tukee maatalousyrittäjän hyvinvointia muun muassa jakamalla aiheeseen liittyvää tietoa ja tilaisuudessa saa vinkkejä myös oman elämän hallintaan. Päivä tarjoaa mahdollisuuden arjesta irrottautumiseen ja keskusteluun myös toisten yrittäjien kanssa.

Tilaisuudessa käyttävät puheenvuoron myös lomituksen vastuuhenkilö Miika Soini ja tuottaja Kirsti Laamanen.

Hyvinvointipäivä järjestetään yhteistyössä Melan ja MTK Etelä-Savon sekä Lähitapiolan kanssa.

Tilaisuus pidetään ravintola Paviljongissa, osoite Rajalahdenkatu 4, Savonlinna kello 9.30 - 14.30.


Lisätiedot:
Asiantuntija Sirpa Havu 0500 868 866

 

Mela hoitaa maatalousyrittäjien, kalastajien, poronhoitajien ja apurahansaajien lakisääteistä sosiaaliturvaa. Eläke- ja tapaturmavakuutusten lisäksi Mela vastaa maatalouslomituksesta ja työturvallisuusasioista. Melan asiakkaina on 72 000 maatalousyrittäjää, 3 000 apurahansaajaa ja 135 000 eläkkeensaajaa.

www.mela.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs