Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Lupaava avaus syntyvältä hallitukselta - lisävelan ottaminen on lopettettava

Teknologiateollisuus ry

Lupaava avaus syntyvältä hallitukselta - lisävelan ottaminen on lopettettava

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2014 klo 19:50
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus ry on tyytyväinen, että muodostuva hallitus pitää kiinni keväällä 2013 annetusta lupauksesta välttää teollisuuden lisärasitteita. Lisävelan ottaminen on kuitenkin lopetettava.

Edellisessä kehysriihessä tehtyä päätöstä kaivosteollisuuden pudottamisesta teollisuuden sähköverokannan piiristä ei kuitenkaan korjattu.

Kasvua tukevien päätösten suuruus ja määrä ovat lupaavia. Myös päätös luopua windfall-verosta on järkevä, vaikka tapa, jolla vero aiotaan korvata, herättää epäilyksiä.

Teknologiateollisuus tukee hallituksen linjausta kehittää Suomea kansainväliseksi dataliikennekeskukseksi. Myös yritysrahoituksen pullonkaulojen purku ja panostukset yritysten kansainvälistymiseen tukevat teollisuutta. Kansainvälisillä markkinoilla menestyvät yritykset vahvistavat suomalaista hyvinvointia.

Teknologiateollisuus ei hyväksy, että valtio velkaantuu edelleen. Esimerkiksi digitalisaation hyötyjä ja julkisten palvelujen kilpailuttamista on hyödynnettävä nopeammin julkisen talouden rakennemuutoksen edistämiseen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jorma Turunen, puh. 0500 445 444

Johtaja Mika Nykänen, puh. 040 825 7329

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 55 prosentista Suomen viennistä ja 80 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 290 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs