Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Lappeenrannan kaupunki lähtee mukaan uudenlaiseen nuorten työllistämiskokeiluun

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki lähtee mukaan uudenlaiseen nuorten työllistämiskokeiluun

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki lähtee mukaan uudenlaiseen Work Pilots -työllistämiskokeiluun, jossa kaupunki lahjoittaa 100 tuntia työtä yhdistyksille lappeenrantalaisten nuorten palkkaamista varten.  Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Sanna Natusen mukaan kokeiluun osallistutaan nuorten hankalan työllisyystilanteen vuoksi.

– Monella kesätöitä etsivällä nuorella ei vielä aiemmin ole ollut lainkaan työtilaisuuksia, ja kesätyöpaikkojen määrä on rajallinen, Natunen selvittää.

Work Pilots -mobiilipalvelu on lyhytkestoisten ja pienimuotoisten työtehtävien suorittamista varten perustettu palvelu.

– Mobiilipalvelun kautta työtehtävistä tulee automaattisesti palautetta, joten lyhytkestoistenkin työtehtävien ansiosta seuraavien työtilaisuuksien löytyminen on todennäköisesti jo helpompaa.

Käytännössä yhdistys saa avata enintään 10 tuntia avoinna olevia työtehtäviään Work Pilots -palvelussa ja nuoret käyvät valitsemassa sieltä itselleen parhaiten sopivat tehtävät, joihin he voivat ilmoittautua. Työntarjoaja valitsee ilmoittautuneiden joukosta sopivan työntekijän. Lappeenrannan kaupunki maksaa kokeiluun osallistuvien yhdistysten puolesta nuorten palkat ja palvelun käytön sekä auttaa palvelun käytännön asioissa. Työtehtävään tulee rekrytoida työtä vailla oleva nuori, vähintään 14 vuotta tänä vuonna täyttänyt.

Yhdistykset kiinnitetään kokeiluun avoimen haun välityksellä. Yhdistykset voivat kysyä lisätietoja kokeiluun hakeutumisesta työllisyyskoordinaattori Salla Peltoselta ja sovelluksen käyttämiseen liittyvistä asioista Ohjaamon henkilökunnalta. Työtä hakevat nuoret saavat neuvoja mobiilipalvelun käytöstä nuoria erilaisissa elämäntilanteissa palvelevan Ohjaamon henkilökunnalta.

– Jos kokeilu herättää tarpeeksi kiinnostusta ja nuoret saavat tällä tavoin työkokemusta, kaupungilla on valmiudet laajentaa kokeilua, Natunen lupaa.

- Kesätöitä vailla olevien nuorten kannattaakin nyt olla aktiivisia Ohjaamon suuntaan, jos mobiilisovellukseen kirjautumisessa ja oman profiilin tekemisessä tarvitsee apua, Natunen kannustaa.

Work Pilots on kotimainen mobiilipalvelu, joka yhdistää lyhytkestoiset työt ja tekijät. Sovellus on yritysten lisäksi myös yksityisten henkilöiden käytettävissä. Sovelluksen avulla voi löytyä esimerkiksi kiireapua yrityksien ja kotitalouksien kausiluonteisiin töihin.

Lisätietoja:
Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Sanna Natunen
puh. 040-5229373, sanna.natunen@lappeenranta.fi

Työllisyyskoordinaattori Salla Peltonen
puh. 040-6528687,salla.peltonen@lappeenranta.fi

Etelä-Karjalan Ohjaamo, nuorisotila Monari
puh. 0400 154 661

Work Pilots Oy, Jari Raitanen
puh. 050 9954 440, jari.raitanen@workpilots.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs