Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Lahdessa panostetaan tulevaisuuden osaajiin ainutlaatuisella tavalla – Lahti Survival Pack uusille korkeakouluopiskelijoille

Lahden ammattikorkeakoulu

Lahdessa panostetaan tulevaisuuden osaajiin ainutlaatuisella tavalla – Lahti Survival Pack uusille korkeakouluopiskelijoille

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2015 klo 09:00
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Mediatiedote, julkaisuvapaa 2.9.2015 klo 9.00

Lahden seudun yritykset, Lahden ammattikorkeakoulu, Lahden seudun kehitys LADEC Oy, Lahden Yliopistokampus ja Lahden kaupunki ovat yhteistyössä toteuttaneet ainutlaatuisen Lahti Survival Pack – selviytymispakkauksen, joka jaetaan peräti tuhannelle Lahdessa syksyllä 2015 aloittavalle korkeakouluopiskelijalle 2.9.2015.

Pakkauksen tavoitteena on toivottaa uudet lahtelaiset tervetulleiksi ja tuoda opiskelijoiden tietoisuuteen Lahden seudun vahvuuksia yritys- ja opiskelupaikkakuntana.

- Olemme huomanneet, että Lahden seudun opiskelijat tuntevat alueen yrityksiä valitettavan huonosti. Nyt  haluamme tehdä yhdessä LAMKin ja Yliopistokampuksen kanssa ”vastaiskun” ja annamme opiskelijoille mukavan ja rennon tervehdyksen Lahden seudun elinkeinoelämältä, kertoo Tarja Pellinen LADECista.

- Pakkaus on osa ”Lahti ON korkeakoulukaupunki”-kampanjaa, jonka tarkoituksena on uusien opiskelijoiden lisäksi myös kertoa muillekin, miten laaja-alaista korkeakouluopetusta täällä toteutetaan ja miten teemme toimivaa sekä tuloksellista yhteistyötä alueella, toteaa Senja Jouttimäki Lahden Yliopistokampukselta.

Tulevaisuudessa kilpailu osaajista kiristyy

Pakettiin on koottu hyödyllistä ja houkuttavaa sisältöä, paikallisten yritysten omia tuotteita tai paikallisten yritysten allekirjoittamia, opiskelijalle hyödyllisiä tuotteita sekä esimerkiksi Lahden kartta opiskelijoille kiinnostavista kohteista hauskasti kuvitettuna.

Tällainen opiskelijan ”selviytymispakkaus” on ainutlaatuista Suomessa ja opiskelijat saavat sen avulla käsin kosketeltavan tuntuman Lahden seutuun sekä paikalliseen yrityskenttään heti opintojensa alkumetreillä. Mari Rosberg Lahden ammattikorkeakoulusta korostaa, että tulevaisuudessa kilpailu osaajista kiristyy.

- Alueen kehittymisen näkökulmasta on kriittisen tärkeää, että saamme osaavaa työvoimaa ja että seutu on kiinnostava ja innostava vaihtoehto, kun opiskelijat tekevät valintoja sen suhteen, mihin sijoittuvat opiskelujen päätyttyä.

Lahti Survival Pack -pakkauksen julkaisu tapahtuu mediatilaisuudessa Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutin tiloissa ke 2.9. klo 9:00 – 10:00. Tilaisuudessa jaetaan pakkaus 145 aloittavalle viestinnän ja muotoilun korkeakouluopiskelijalle. Paikalla on opiskelijoiden lisäksi pakkauksen sisältöön osallistuneiden yritysten edustajia sekä projektin organisoinnista vastaavia henkilöitä LADECista, LAMKista ja Yliopistokampukselta. 

Korkeakouluopiskelijoiden Lahti Survival Pack lahjoittajat ja sisältö: 

• ER-pahvityö: Pakkauslaatikko
• Etelä-Suomen sanomat: kuukauden ilmainen digilehti
• Eurokangas: Frillalanka ja verho-ompelu ilmaiseksi –kuponki
• Fazer: Alku puuropaketti
• Ferroplan, Oilon, Ramboll ja Uponor:  Lahessa on siistii -tiskirätti
• Finnkino Kuvapalatsi: elokuvalippusetit kilpailupalkinnoksi
• Haganol: Salmiakkirasia
• Lahden kaupunginteatteri: Ystävälippu teatteriesitykseen
• Lahden Seudun Liikenne: ladattavat matkakortit ja 40 matkan matkakortti -palkinto
• LAMKO: Lamkooma-lehti, opiskelijakalenteri ja Frank-opiskelijapalvelut alennuskupongit
• Multiprint: Lahti Survival –kartan painatus
• Pelicans: pääsylippu Pelicansin peliin
• Ruislandia: Ruislastu-pussi
• Seurahuone: kuoharikuponki
• Stala: Tiskiharja
• Suomen Moottoripyörämuseo: Pääsylippu museoon
• Valma (ent. Tuoterengas): pakkausten kokoaminen ja kuljetus

Kartan ja pakkauksen ulkoasun on suunnitellut lahtelainen graafikko Jalo Toivio.

Lisätietoa
Tarja Pellinen
Markkinointipäällikkö, LADEC
tarja.pellinen@ladec.fi
p. 050 597 8800

Mari Rosberg
Viestintäpäällikkö, LAMK
mari.rosberg@lamk.fi
p. 050 526 5825

Liitteenä kuvia pakkauksesta.

Liitetiedostot

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs