Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » KyAMK:n muotoilun koulutuksen isä Raimo Pelli eläkkeelle

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

KyAMK:n muotoilun koulutuksen isä Raimo Pelli eläkkeelle

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2013 klo 14:00
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kansainvälisen liiketoiminnan ja kulttuurin toimialajohtaja Raimo Pelli jää eläkkeelle.

Eläkkeellelähtöä Pelli juhlistaa työtovereiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa keskiviikkona 27.3.2013 kello 14 alkaen Kouvolassa Kasarminmäen kampuksen Paja-rakennuksessa. Samalla hänelle luovutetaan Kymenlaakson ammattikorkeakoulun erityisansiomerkin tunnustuksena pitkäjänteisestä ja tuloksekkaasta kehittämistyöstä ammattikorkeakoulun hyväksi.

Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan eläkejuhlaa.

Raimo Pelli aloitti Kouvolassa työskentelyn KyAMK:n edeltäjäoppilaitoksessa, Kouvolan kotiteollisuusoppilaitoksessa vuonna 1977. Uransa aikana Pelli oli mukana kehittämässä muotoilun ja viestinnän opistoasteista koulutusta, joista aikanaan kasvoi osa ammattikorkeakoulun koulutusvalikoimaa.

Pelli näkeekin tämän yhtenä uransa saavutuksista. ”Muotoilun ja median koulutusta ei KyAMK:ssa varmastikaan olisi, jos opistoasteen koulutusta ei Kouvolaan olisi saatu”, hän pohtii.

KyAMK:ssa Pelli on toiminut vuosien varrella muotoilun osaston osastonjohtajana, muotoilun ja median toimialan toimialajohtajana, vararehtorina ja -toimitusjohtajana sekä viimeisimpänä toimialajohtajana kansainvälisen liiketoiminnan ja kulttuurin toimialalla.

KyAMK-ajastaan Pelli mainitsee merkittävinä tapauksina opetuksen keskittämisen yhdeksi kampukseksi Kasarminmäelle sekä ammattikorkeakoulun rakennusten uudisrakentamisen ja saneeraamisen. Tähtihetkenä hän näkee myös KyAMK:n Oppimisen ja osaamisen ekosysteemi LCCE ®:n vuonna 2009 saaman koulutuksen laatuyksikköpalkinnon, jonka opetusministeriö myönsi Korkeakoulujen arviointineuvoston arvioimana.

Hän pitää AMK-koulutusta eteenpäin vievänä asiana myös KyAMK:n tutkimus- ja kehittämistoiminnan laajentumista. Kampuksella käynnissä olevat sadat erilaiset ja eri laajuiset projektit osoittavat, että kontaktit työelämäkumppaneihin ovat kehittyneet laajasti. Näissä projekteissa kehitetään yhdessä sekä opiskelijoita, opettajia että mukana olevien yritysten edustajiakin.

”Näinä vuosin ollaan päästy paljon eteenpäin, ja se on mahtavan henkilökunnan ansioita. Meillä on paljon eri alojen asiantuntijoita ja paljon hyviä tyyppejä. Täällä on hyvä toimia”, Pelli kiittelee.

KyAMK:n tulevaisuuden Pelli näkee valoisana. ”Kasarminmäellä tapahtuvalla koulutuksella on erittäin hyvät edellytykset. Siitä osoituksena voidaan pitää sitä, että koulutuksella on hyvä vetovoima, koulutusprosessi täällä etenee hyvin: opiskelijat valmistuvat ja työllistyvät hyvin”, hän sanoo.

Toiveena tulevalle Pellillä on uusien avauksien kehittäminen jatkossakin. ”Kiristyvä talous vie helposti mahdollisuuden uusiin avauksiin, jotka vievät opetusta eteenpäin. Silti pitäisi pyrkiä uusiin avauksiin ja luomaan parempaa laatua. Esimerkiksi Kasarminmäellä opetettavien luovien alojen ja bisneksen yhdistäminen tuo mahdollisuuden innovaatiokampukselle”, Pelli visioi.

Mitä sitten kuuluu eläkeläisen arkeen? ”Tässä on jo hetken tullut toivottua, että olisi aikaa kohentaa mökkiä ja taloa. Talvella tulee varmasti matkustettua etelään nauttimaan auringosta, kesällä kalastettua ja golfattua. Vapaa-ajan ongelmia ei siis pitäisi tulla”, Pelli hymyilee.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Toimialajohtaja Raimo Pelli
p. 044 702 8901
raimo.pelli@gmail.com

Kuvia Raimo Pellistä osoitteessa http://kuvat.kyamk.fi/tiedotus/Henkilokuvia/Toimialajohtajat/Pelli/.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs